Hogy foghatom az ingyenes csatornákat?
Nemrég új előfizetésem van az egyik helyi szolgáltatónál, internet + TV van a csomagban. Amikor kijött bekötni a srác a TV-t, akkor mondta hogy igazából felesleges a TV-t bekötni és extra díjat fizetni érte mert alapjáraton fogható 32 ingyen csatorna csak jól be kell állítani a tv készüléket. Ad egy telefonszámot aki ezt így elintézi nekem.
A kérdésem az lenne, hogy hol van ebben a trükk? Ez legális így? Miért hírdet a szolgáltató 5000-ért TV csatornákat ha eleve ingyen is foghatóak?
Mondta a srác, hogy nem köti még be a TV-t akkor és döntsem el, hogy akkor legyen inkább ingyen a 32 csatorna és így még, hogy nem valósult meg a bekötés nyugodtan le tudom mondani a TV előfizut kötbér fizetése nélkül.
Köszi a segítséget
Nem tudom miről beszélt, szerintem 14 ingyenes tv csatorna van.
Ami legálisan ingyenes azok a mindigtv szabadon fogható csatornái,de az csak 10 db,és ahoz is saját antennát kell venni és DVB-t vevős lapostv kell hozzá.
Ott is alapcsomag,29csatorna 3400-ért.
Úgyhogy nálad az valami illegális lehet,ha meg is trükközi valahogy a szerelő akkor sem ingyen fogja csinálni.
"szerintem 14 ingyenes tv csatorna van."
Szerintem meg a kérdező "helyi szolgáltatója" nem a mindigtv...
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Igen, egy másik szolgáltató van itt. A srác aki kijött tőlük mondta, hogy tulajdonképpen felesleges volt megigényelni a TV szolgáltatást az internet mellé mert látta, hogy van antennánk és igazából tud abban segíteni, hogy fogható legyen 32 csatorna ingyenesen.
Azt mondta, hogy rá lehet hangolni valahogy amit én nem pontosan értettem, de a nagyobb főbb szolgáltatók ezt már levédték ezt a lehetőséget.
Nagyon egyszerű a dolog, a tévé rádiófrekvenciás jelen jön a kábelen, amit ha nem fizetsz elő, egy szűrővel kiszűrnek, így nem fog bejönni. Ezt a szűrőt lehet úgy buherálni, hogy mégis átengedje a tévéjelet, egy olyan szakihoz adott telefonszámot, aki némi borravaló fejében ezt megcsinálja neked. Ez természetesen illegális, ha lebuksz csúnya büntetés lehet belőle (de csak akkor fogsz, ha elkotyogod magad a szolgáltatónak, mert kívülről nem látszik a dolog).
Nekünk a Matáv szerelője is felajánlotta ezt 2003-ban, amikor a legkisebb analóg tévét köttettük be, mert csak netet akartunk, de akkoriban még a kábelnethez muszáj volt kábeltévé előfizetés is.
"...ha lebuksz csúnya büntetés lehet belőle (de csak akkor fogsz, ha elkotyogod magad a szolgáltatónak"
Vagy ha kiírja ide kérdésben... :)
"Nekünk a Matáv szerelője is felajánlotta ezt 2003-ban"
Csak azóta már Matáv sincs és 2003 sincs.
Más technikák vannak, kicsit le van maradva valaki.
Sávszűrés a Digikábelen lehet például, de ahhoz be kell kötni a kábelt és a szűrő a lépcsőházi elosztóban van, vagy az utcai oszlopon, családi házas részeken.
Tehát nem igaz, hogy kintről nem látható, hiszen azt a szolgáltató kezeli.
Itt a kérdésben az szerepelt, hogy be sem kötik, de úgy nem megy.
Úgyhogy továbbra is zavaros a történet, több infó kellene.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!