Videoton Dc 2050 e hangfal páromba szeretnék mély sugárzókat vásárolni 4Ω vagy 8Ω volna a megfelelő?

Figyelt kérdés

Egy darab eredeti sugárzómon van esetleg ezen hogy lehetne megmérni?

Vállaszokat előrre is köszönöm remélem mihamarabb hozzáértő közönségre talál kérdésem

okt. 19. 09:18
 1/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%
Van benne közép- és magassugárzó is, azok feliratát kellene megnézni, ahhoz illeszkedik a mély, illetve a hangváltó tervezése is. Utóbbin is lehet felirat, pontosan már nem emlékszem, találsz-e rajta.
okt. 19. 09:39
 2/4 Szirty ***** válasza:
100%

Internetes keresések alapján a DC2050E mélysugárzójának típusa: HA 20/1018

[link]

Ennek impedanciája 8 ohm.

okt. 19. 10:40
 3/4 A kérdező kommentje:

Szervizmérnök úr

A közép és magas sugárzókon 4Ω van írva a mélyen sajnos már nem megtalálható ez a felirat.

Egyébként internetes keresés alapján én is arra jutottam mint Szirty, hogy 8Ω.

okt. 19. 11:18
 4/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
29%

Ohmos ellenállást lehetne mérni a mélyen is, az impedancia annál nagyobb valamivel általában.

De eszerint ezt a változatot 4 Ω-ra tervezték, olyan mély is kell bele.

Ez néha félreértés tárgya, legjobban az egyik állítólagos Hifi-oldalon döbbentem meg, ahogy okoskodtak: 8 Ω mély és 8 Ω magas, ebből kihozta, hogy 4 Ω terheléssel lesz egyenlő. Mintha párhuzamos lenne.

Holott a hangváltó osztja el a terhelést úgy, hogy a mély a mélysávban terhel, magas csak a magas tartományban stb.

Így ideális esetben pl. 4 Ω impedanciájú hangszórókkal 4 Ω lesz a terhelés az egész sávban. A gyakorlat persze soha nem tökéletes, de legalább igyekszik megközelíteni.

Nem mondom, rémlik valami kivétel is, ahol soros ellenállással állították be közép vagy magasat és "megsértették" ezt az alapelvet, de elég ritka megoldás.

okt. 19. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!