Szerintetek Mi a baj?

Figyelt kérdés
"Van egy Omnitronic P-1500 erősítőm. Az a baja, hogy a bal oldali hangerőszabályzó folyamatosan protect jelzést mutat, amióta kicseréltem az IEC aljzatot és a biztosítékot, ami kiégett. Rendeltem újat, visszakötöttem, de a bal oldali protect jelzés világít, míg a jobb nem."
okt. 15. 17:44
 1/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

IEC-aljzatot mért kellett cserélni, szerinted köze volt a biztosítékhoz?

Melyik áramkört biztosító biztosíték olvadt ki egyáltalán, a zárlat okát megkerested, elhárítottad? Mert anélkül felesleges általában cserélni.

okt. 15. 19:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Az IEC aljzatot felesleges volt kicserélni. A biztosíték valamilyen hiba miatt szokott kiolvadni. Amíg a hibát nem keresed meg és nem javítod meg, addig hiába cserélgeted a biztosítékokat. Úgy tűnik kevésbé értesz hozzá, legjobb lesz, ha elviszed egy szervizbe.
okt. 15. 20:22
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért mutat protect jelzést, mert aktív a védelme. Legnagyobb valószínűséggel zárlatos vagy nyitott állapotban van valamelyik végtranzisztor, emiatt az egyik táp kimenne a hangszóróra.
okt. 16. 08:12
 4/7 A kérdező kommentje:

Úgy értem hogy a biztosíték.

Ki éget mert tull nagy feszültséget kapott és már nem bírta de a erositonek semi baja, nincs és épp ezért nem értem ezt

okt. 16. 10:58
 5/7 anonim ***** válasza:

A biztit a rajta átfolyó túláram égeti ki.

Azt honnan tudod hogy semmi baja az erősítőnek?

Rendben működik, szól mindkét oldal csak mégis világít a védelem?

okt. 16. 12:15
 6/7 A kérdező kommentje:

Mar rá jöttem mi baja .

Rendeltem tegnap előtt egyet F10A 250V biztosítékot de nem aszt hozták hanem F10AL 250V. hoztak de már rájuk írtam hogy rosz csomagot küldtek ki nem ászt amit rendeltem.

Meg a papira is az van írva hogy F10A de meg sem mert a biztosítékra meg F10AL

okt. 17. 07:19
 7/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ezért ki fognak röhögni, tisztában vagy az L betű jelentésével?

Low Breaking Capacity, azaz pl. a 10 A névleges áram felett csak nagyon kevés kell neki, hogy kiolvadjon.

High Breaking Capacity (H) valamivel nagyobb a tűrése felfelé.

FF Very Fast Acting (Flink Flink)

F Fast Acting (Flink)

M Medium Acting (Mitteltrage)

T Slow Acting (Trage)

TT Very Slow Acting (Trage Trage)

okt. 17. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!