A tv-n optikai hang kimenet van. Létezik olyan átalakító amivel össze tudom kötni az 5.1-es hangfal szettet?
Nézegettem neten de 5.1/optikai hangátalakítót nem találtam. Csak 2.1-est. Tud valaki segíteni? Létezik ilyen? Vagy csak én vagyok a béna és nem találtam vagy nem tudom mit kell beírni a google-ba.
A lényeg: a tv-n optikai hangkimenet van csak és arra szeretném valahogy rákötni az 5.1-es hangfal szettet.
Ez a szett analóg jel fogadására képes csak. Optika kimenet az digitális, azt kell átalakítani analóggá egy konverter (DAC) segítségével. Viszont a DAC-ok többsége csak sztereo, 2 csatornás.
Olyan kell, ami 5.1 csatornás.
Tehát akkor van a hangfalban beépített erősítő? (Szerintem van de olyan írja meg aki tudja is)
Ha van, amit az egyes linkelt olcsóbb fajta, ez:
Ez teljesen jó és mást nem is kell hozzá (erősítőt, stb) venni csak ezt és már jó is lesz a tv-vel?
Mondjuk csak most olvasom az olcsóbb leírását, ezt írja:
"FIGYELEM EZ NEM ARRA VAN HOGY 5DB HANGSZÖRÓT KÖSSÜNK RÁ KÖZVETLENÜL :)"
Ez igaz és ha igen miért?
Akkor mégis csak a drágább lesz a jobb, ez?:
"Mondjuk csak most olvasom az olcsóbb leírását, ezt írja:
"FIGYELEM EZ NEM ARRA VAN HOGY 5DB HANGSZÖRÓT KÖSSÜNK RÁ KÖZVETLENÜL :)"
Ez igaz és ha igen miért?"
Ez csak arra vonatkozik, hogy passzív hangdobozokat erről nem lehet hajtani. Neked aktív - erősítővel egybeépített - hangdobozod van, ahhoz jó.
"Akkor mégis csak a drágább lesz a jobb, ez?"
Feltehetőleg hasonló a két termék, csak az egyiknek van valami "márkája" is, meg a forgalmazó is kicsikét drágábban adja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!