Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Okosórán, hogyan lehet beállít...

Okosórán, hogyan lehet beállítani a pontos időt?

Figyelt kérdés

Sajnos vettem egy gagyi kínai okosórát amit nagyon reklámoztak, Mystic smartwach de C20 meg Blakhawk néven is árulják. Írták hogy magyar nyelvű menü van rajta, az is angol és át sem lehet állítani magyarra. De a legnagyobb problémám mégis az hogy a pontos időt sem tudom beállítani. Esetleg valaki ismeri ezt a típusú okosórát és tudna segíteni, hogy legalább a pontos időt és dátumot be tudjam állítani.

Előre is köszönöm a segítő válaszokat.

#Okosóra, pontos idő beállítás
okt. 10. 09:14
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

#10 nekem pedig az óra dobozán illetőleg magában az órában lévő QR kódot beolvasva a regisztráció során kéri a bankkártya adatokat amit természetesen nem adok meg. Továbbá megerősíti az átverés gyanúját az is, hogy az általuk megadott e-mailre írtam egy e-mailt hogy elállok a vásárlástól. Mivrl internetes vásárlásról van szó, erre jogilag 14 napom van, és visszaküldeném eredeti állapotában a megvásárolt terméket valamint ebben kérném a segítségüket hogy hova küldhetem vissza. Reggel óta nem válaszoltak és valószínűleg nem is fognak válaszolni.

De köszönöm, rákeresek erre az applikációra amit írtál.

okt. 10. 15:36
 12/17 Szervizmérnök úr ***** válasza:
23%
Ez véletlenül nem az az elektronikai hulladék, amit megvettél 30 ezerért, de Aliexpressről 6 ezerért is megkaphattad volna és még annyit sem ér?
okt. 10. 16:01
 13/17 A kérdező kommentje:
#12 30 ezer volt valóban. Aliexpresszen nem néztem de más helyeken, más néven szintén fele ennyiért árulják. De nincs jelentősége. Az átverés az átverés. Csak legfeljebb ha onnan veszem nem 30 ezerrel hanem csak 15 ezerrel vernek át vagy 6000-re ha az Aliexpressen ennyiért árulják. Úgy gondoltam ha ennyiért árulják akkor már nem egy hulladék de ettől függetlenül az, így pár ezer forintot sem ér. Ahogy szokták mondani, tanulópénz volt.
okt. 10. 16:14
 14/17 anonim ***** válasza:
Vajon mi történik ha kamu nevet és bankkártya adatot adsz meg,le tudják ellenőrizni anélkül hogy valami tranzakciót indítanának?
okt. 10. 18:02
 15/17 A kérdező kommentje:
#14 nem szoktam kamu dolgokat megadni és feleslegesnek is tartom olyan emberekkel foglalkozni akik másokat átvernek. Az ilyen egyéneket, szervezeteket, társaságokat, legyen szó bármiről vagy bárkiről és bármivel kapcsolatosan, nagy ívben elkerülöm.
okt. 10. 18:04
 16/17 anonim ***** válasza:

" a regisztráció során kéri a bankkártya adatokat amit természetesen nem adok meg."

Nekem van virtuális bankkártyám, amire csak vásárláskor tolok pénzt, amúgy egy ezres van rajta, és az ilyen ellenőrzésekkor szokásos 1EUR vagy 1 USD simán kitelik belőle. Intézz te is egy virtuális bankkártyát és annak az adatait add meg! Lehet, hogy nem is gagyi az órád! Szóval üzemeld be rendesen, egy virtuális webkártyával, amiről nem tudnak pénzt elvinni, és ha kompromittálódna, letiltod és két hét alatt elektronikusan kapsz olcsón vagy díjmentesen újat.

[Vagy 2 éve vettem kísérletképpen egy gagyi okosórát az AliExpressen csak azért, mert szögletes volt, és azt írta, hogy még a vércukromat is megméri. 12 ezer forintért. Pár napig is eltartott, mire rendesen mindent be tudtam állítani, és még a firmware-t is kellett frissíteni. Meg egy kicsit szabályozgatni kellett. De nagyon megkedveltem, mái napig viselem. Nyilván nem egy hiteles egészségügyi műszer, de 10% hibahatáron belül megmondja a vérnyomásodat vagy a vércukrodat. És pár egyéb adatot is figyel.

A családorvosom is megmosolyogta először. Aztán meglepődve vette tudomásul a következő tényeket: megmérte ő is az orvosi műszernek gyártott készülékével a vérnyomásomat, és én is az órámmal. 9% eltérés volt. Aztán kértem, hogy az ő készülékével mérje meg másodjára is a vérnyomásomat. Az ő készülékével való első és második mérés közt volt 7% eltérés. Mire megkérdeztem, hogy akkor miről is beszélünk, hogy mi a gagyi?]

Hogy a kérdésedre is válaszoljak, az óra majd a telefonos appod segítségével az internetről fog pontos időt (időjárást) etc. frissíteni magának. Nem kell tudni rajta manuálisan állítani az időt. Nem erre találták ki.

okt. 11. 15:02
 17/17 A kérdező kommentje:
#16 köszönöm a részletes hozzászolásod.
okt. 11. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!