Akik aktív felhasználói voltak a VHS kaziknak és VCR lejátszóknak, tőlük kérdezném : tuĐnátok äjánlani egy olyan bénább márkát/típust, ami eleve rossz minőségben vett a szalagra?
VHS felvétel szerűvé szeretnék tenni pár videót, s mivel egy másik project kapcsán hozzájutottam egy olyan notihoz, amin van kompozit videókimenet - a visszadigitalizáláshoz meg már eleve volt eszközöm -, így úgy gondoltam, hogy a leghitelesebb az lenne, ha tényleg VHS-re veszem a videókat;
És ehhez keresnék olyan rossz minőségű VCR magnódeck-et, ami megfelelő lenne a célra.
(Meg amúgy szívesen fogadok bármilyen tippet, amivel kontrolláltan lehetne roncsolni a szalag tartalmát 😁)
A VHS már eleve annyira elavult, hogy még a legkomolyabb vhs magnók is gyalázatos képet produkálnak.
Amúgy erre a célra hülyeség vhs magnóval meg visszadigitalizálással sz*rakodni. Van erre célszoftver, illetve filter videoszerkesztő szoftverhez. Ne tőlem kérdezd melyik és hogy hívják.
"Van erre célszoftver, illetve filter videoszerkesztő szoftverhez."
Igen, nyilván, tudom. Soha nem foglalkoztam videoeffektezéssel. Lehet, hogy ugyanannyi idő lenne azt kitanulni, mint VHS-en kikísérletezni (egy valószínűsítem hitelesebb videóroncsolást).
"a legkomolyabb vhs magnók is gyalázatos képet produkálnak"
Igen, tény, hogy nagyon kicsi a felbontás. (320×480? valami ilyesmi rémlik) De én nem csak azt akarom levenni. Az egyéb hatásokra (alsó sáv torzulása, "hangya"zaj, egyéb glitch-ek, stb.) is szükségem van.
Ez analóg rendszer, nincs felbontás vagy bitráta. Az S-video kimenet is gyengít a jelen. Vedd fel, visszajátszásnál, kicsit cseszegesd a szalagot, fejet fogd vissza és megkapod, ami akarsz. Ehhez le kell venned a burkolatot, saját felelőségre.
Egyébként, ha csipkés lesz a szalag széle, vagy húz bele egy csíkot, akkor olyan lesz a kép, amilyet szeretnél.
"Egyébként, ha csipkés lesz a szalag széle, vagy húz bele egy csíkot, akkor olyan lesz a kép, amilyet szeretnél."
Mármint olyan "még látható" de ilyen mindenféle H/V szinkronhibás, hangyás, alul torz, stb.?
Mert akkor extra like a tippért! 😁👍
"Az S-video kimenet is gyengít a jelen."
Azon is gondolkodom, hogy mivel a visszadigitalizáláshoz egy olyan kártyát kaptam, amin még koax bemenet is van, ezért egy PCIe foglalatos gépet előszedve lehet, hogy azzal kísérlem meg majd a dolgot.
Bejátszani meg csak kompozit kimenetről tudok (nem tudom, hogy az S-video is azt takarja-e), ahoz adott egy régi (amúgy eléggé soktudásúnak kinéző) noti.
"fejet fogd vissza"
Azt hiszem attól csak elmenni fog a kép. Legalábbis YouTube-on egyszer láttam egy rage videót, amiben valaki egy szegény videómagnón vezette le a feszültségét, és össze-vissza kínozta szegényt.
Ott hol nem volt kép, hol meg full minőségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!