Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Playstation 5ből melyik éri...

Playstation 5ből melyik éri meg jobban? A lemezes vagy a sima? Tarhelyileg mi a jobb amit lemezen veszek meg vagy amit letoltok a konzolra?

Figyelt kérdés
szept. 29. 00:43
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

egy átlagos játék manapság 50-150GB helyet foglal

kb. 800gigás a ps5 merevlemeze

ha lemezes verziót vásárolsz, ezzel nem kell foglalkoznod, viszont lassabb lesz a betöltés

én maradnék a digitális verziónál, kényelmesebb, csöndesebb

szept. 29. 12:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

jah, és nem feltétlenül kell mindig 100 gigás játékokkal játszani

egy insidehoz, limbóhoz, tetrishez pár giga elég, és többet érnek, mint egy agyament lövöldözős szarság

szept. 29. 12:12
 3/7 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm, és még annyi hogy ha lemezes akkor ha több játékom van pl mindig azt a lemezt kell belerakni amivel épp játszok? És a lemezekre storebol nem is lehet játékot letolteni mint a digitalisra csak kizárólag lemezes játékokat tud futtatni?
szept. 29. 15:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Már elnézést, de jól értem, hogy az első arra utal azzal, hogy "lassabb lesz a betöltés", hogy a lemezes játékok a lemezről futnak? Honnan veszi ezt a marhaságot? A PS3 óta minden lemezes játékot kötelező telepíteni a konzolra. Tehát ugyanannyi helyet foglal a lemezes és a digitális. A Bluray meghajtó túl lassú lenne a beépített SSDhez képest a játékok betöltésére. Már semmilyen játékgép nem használja a játék adathordozót a játékok futtatására csak a Switch az SD játék kártyát.

Elmondom mi a különbség a lemezes és a digitális gép között. A lemezesre olcsóbb játékokat venni mert tudsz rá használtat is venni, a lemezeket eladni vagy cserélgetni. A digitális esetén csak a beépített PS Store árazására vagy utalva ahol ezer éves játékok is teljes áron vannak fent és abból akcióznak. Természetesen a lemezes gépre is lehet digitális játékokat is venni, fizikailag csak az a különbség, hogy bele tudsz-e rakni lemezt vagy nem (igen azt a lemezt kell betenni amivel éppen játszol). A digitális része ugyanaz mind a kettőnek. Emellett még jó fejben tartani, hogy sok játék nem fér rá egy Bluray lemezre illetve annyi frissítést kapott, hogy a lemezről szinte semmit nem tudsz telepíteni ha online használod, mert a netről kell teljesen lefrissíteni a szoftvert. Tehát ma maár nem garantált, hogy csak feltelepíted a lemezt és kész vagy.

Végezetül Playstationon van egy olyan poén is hogy egy frissítés letöltéséhez kétszer annyi hely kell mint amekkora a frissítés. Tehát ha te le akarsz szedni mondjuk 20GBot akkor kb 40GB szabad hely kell. Ez okozhat pár kellemetlen meglepetést ha közel tele van az SSD.

szept. 29. 22:18
 5/7 anonim ***** válasza:
A lemezes PS5 nem csak lemezes játékkal működik, arra is ugyanúgy tudsz letölteni a Store-ból is, tehát így szélesebb körben érhetők el a játékok + aki még használ ilyeneket, CD, DVD, és Blu Ray lemezeket is le tud játszani, tehát játék mellett filmnézésre és zenehallgatásra is használható! Persze az ilyesfajta lemezeket már én is ritkábban használom, de mégis: a játékok többfajta elérhetősége és a multifunkció miatt én egyértelműen lemezest vennék!
okt. 4. 17:01
 6/7 anonim ***** válasza:
83%
én a digitális verziót vettem meg kb 2 hete, mert leakciózták 10%-kal, mivel egy darab játékom nem volt eddig, így tökéletesen megfelelt a digitális is, egyébként ha nagyon akarom, akkor lehet rá venni optikai meghajtót és bővíteni is lehet a tárhelyét. A slim változat 1 TB-os.
okt. 5. 10:08
 7/7 anonim ***** válasza:
76%
még annyi, hogy én a ps plus extrára fizettem elő, amivel közel 500 játékkal játszhatok havi 5 ezer ft-ért.
okt. 5. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!