Seholnem találom, milyen hosszú zsínórt adnak ehhez? A kettő között milyen hosszú a zsinór, és milyen hosszú a tápkábel?

Figyelt kérdés
EDIFIER R1280DB

szept. 19. 23:27
 1/9 anonim ***** válasza:

A kézikönyv:

[link]

2. oldalán:

[link]

szerepel: a hangdobozok közötti kábel 2,5 méteres, az analóg audiokábelek 1,7 méteresek.

szept. 19. 23:40
 2/9 A kérdező kommentje:
És lehet kapni hosszabb kábelt, ami kompatibilis ezzel, vagy be van kötve gyárilag?
szept. 20. 08:13
 3/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:

"Csíptetős" bal csatlakozó, azt gányolsz bele, amit akarsz gyakorlatilag.

[link]

szept. 20. 09:22
 4/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
szept. 20. 09:26
 5/9 feri 45 ***** válasza:
Remélem, hogy nem nagy távolságú "zsinórt" akarsz kapcsolni a hangszóródhoz. 10 méteres távolságig bármilyen ikervezeték viheti a hangáramot. Ekkora távolságon jelentéktelen a veszteség! Gondolj az ötvenes évek város szerte működő vezetékes rádióira és iskolák, kollégiumok hanghálózatára! Arra is gondolj, hogy milyen minőségűek a hangszóróid! Üdv:H.F.
szept. 20. 10:56
 6/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:

"Gondolj az ötvenes évek város szerte működő vezetékes rádióira és iskolák, kollégiumok hanghálózatára!"

Nem érted miről beszélsz, az iskolai hangosítás is 100 V-os rendszerben működött, meg a szabadtéri tölcséres, illetve oszlopsugárzók is.

Az erősítőben volt a 100 V-os kimenetű trafó, akár elektroncsöves (ahol egyébként is kellett kimenőtrafó) vagy például a BEAG APT-100 tranzisztoros + trafós erősítője.

Tehát a feszültség 100 V-ra transzformálódik (ez felel meg a max. teljesítménynek), így a vonalon kisebb veszteséggel továbbítható a teljesítmény.

Erre párhuzamosan kapcsolódnak a vonali hangszórók, melyekben egy-egy 100 V-os trafó illeszt lefelé, a szokásos 4-8-16 ohmos hangszórókra.

A rendszer előnye az is, hogy mindegyik trafót úgy lehet méretezni, éppen 100 V-ot bírjon el az adott egység, tehát ez legyen "neki" a max. teljesítmény, így minden illeszkedik.

Az erősítőt pedig ahhoz kell méretezni, mennyi párhuzamos terhelés van rajta összesen.

Te ezt kevered össze a szóban forgó kisimpedanciás körrel, ami szakmailag vicckategória. "Hangáram..."

szept. 20. 11:24
 7/9 feri 45 ***** válasza:
Tisztelt Szervizmérnök Úr! Nem akarok vitatkozni, de szeretném szerényen felhívni a szíves figyemét arra, hogy én vagyok a Rendezvény- épülethangosítás és hangtehnika ... címü könyv íroja, és ebben 19 oldalon keresztül a 100 voltos rendszerrel foglalkozom. Majd a hangosítási megoldásoknál további sok-sok oldalon 100 voltos hangosítási megoldásokat írok, mert az ohmos technika hátrányai miatt ezek csak a 100 voltossal hangosíthatók. A 100 voltos rendszer ezért lett kifejlesztve. Én az elmúlt fél évszázad alatt csak 100 voltos technikát használok a válalt hangosításaim alkalmával.15 darab százasom van a hozzá tartozó hangfalakkal. Én magam méretezem az illesztő trafókat és tekercseltem. A Tisztelt kérdető problémaja a hosszú hangszóró vezeték, amely még a 10 métert se éri el. Ezért emlékeztettem arra, hogy ennél hosszabb vezeték hálózatot is üzemeltetünk, mely Hi-Fi minőségű! Üdv:H.F.
szept. 22. 11:14
 8/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:

7.

Hagyjuk ezt, szakmailag hülyeséget írtál, már kifejtettem, hogy miért. "Hangáram", nevetséges, "ohmos technika" röhej. Hány ilyen saját agyszüleményű "szakkifejezést" találtál még ki, ezek után milyen lehet a könyv...

Bárki adhat ki bulvárkönyveket, kevés tudással is.

Kulturált eljárás az lett volna, hogy szépen elnézést kérni, a műszaki emberhez méltatlan, pontatlan fogalmazásért.

Nem pedig a szerénységnek álcázott nagyképűsködés, miközben láthatóan, nem nagyon van mire felvágni.

szept. 22. 13:13
 9/9 feri 45 ***** válasza:
Tisztelt Szervizmérnök Úr! A közmondás szerint:"a jó pap is holtig tanul". Ez más még felsőfokú végzettségű egyénekte is vonatkozik. Üdv:H.F.
szept. 22. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!