Miért nem tudtam fókuszálni a nikon d3000emmel egy sigma 70-300 dg-s objektívával?
nem, a gond azzal van hogy a D3000 vázába a nikon nem épített fókuszmotort így csak azzal tud élességet állítani ami AF-S vagy Sigma HSM. a tamron ha jól tudom nem is gyárt olyan obit amibe belső motor van.
ugyanabba a cipőbe jár a D60, de a D40 D40X is mint a D3000 es géped, de még a D5000 be sincs fókuszmotor. A D3000 már egy viszonylag új gép ezért nem írják le már a tesztben sem hogy nincs benne.
hogy miért? azért mert a Nikon fejlesztései során előtérbe helyezte a belső élességálítású (AF-S) objektíveket, viszont figyelmen kívül hagyta hogy így a régi obikkal ezeken a gépeken nem lesz autofokusz. PL legendásan jó objektív a Nikon AF 50MM F 1,8, vszont mivel nem AF-S így nem tudnak vele az uj vázak élességet állítani, csak kézzel lehet. minden egyes AF obinak megvan az AF-S változata is egyébként csak nyomottabb áron.
ez a húzás a Nikon részéről szerintem allattomos de én ennek ellenére kitartok mellettünk a szervízhálózat és a jó minőség miatt.
ha valami nem tiszta vagy bármi kérdésed marad kérdezz !
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!