Erősítő hiba! Van aki komolyabban ért hozzá? Lent bövebben.
Sziasztok!
Sikerült ma beszereznem egy FISHER CA-869 erősítőt. Bekapcsol, a SPECTRUM ANALYZER mutatja, ha kap jelet, de hangot nem ad ki. Biztosítékok jók. Ahogy néztem, 3db ?"tranzisztor"? van benne. A hőtőbordára vannak csavarozva vagy ragasztva. 3 lábuk van. Nah ezek vannak kokányolva...forrasztgatva. Egyiken ez van: ZSA 1301 0.7F !! A másikon valami ilyesmi: ZS03280 !!! Ezeket ha jól tudom lehet cserélni. Tudnátok segíteni, hogy hol áljak neki mérni és megtalálni a hibát??
nem akarlak megbántani, de a kérdésed alapján azt hiszem, a legjobban úgy jársz, ha sürgősen elviszed egy szerelőhöz, mielőtt teljesen tönkretennéd a cuccot.
ennyi info alapján amúgy sem lehet értelmes tanácsot adni, de azért nem árt figyelembe venni, hogy ebben az erősítőben azért némileg több tranzisztor van, mint az általad vélelmezett három...
Jovanny!
Köszi a segítő választ! Tudtam, hogy ezek roszak benne...de szerintem 500FT-t igy is megért. Megpróbálok keresni hozzá valami service manualt.
De nem ám!! :DD
Találtam szerviz könyvet, de nem találtam meg benne pontosan a 3 tranziszort. Meg tudnád nekem kereni benne?? :DD Itt le lehet tölteni: [link]
felhasználó név: operable
jelszó: MuXRE9EeCH
nézd barátom, én nem akarok beleszólni az életedbe, de hidd el nekem, hogy nem érdemes hozzáértésd nélkül belenyúlni, mert igen könnyen végleg meghalaszthatod a cuccot!
a "hozzáértő" válaszoló, meg olyan marhaságot mondott, hogy a fal adja a másikat...
(nincs az a sztereo erősítő, amelyiknek három db végtranzisztora van...)
és ha majd a processzorát sikerül tönkrevágnod, akkor arra kérsz tanácsot, hogy hogyan forrassz ki egy ezerlábú alkatrészt?
amit megtehertsz veszély nélkül annyi, hogy leellenőrzöd a hangfalcsatlakozásokat - bár elég valószínűtlen, hogy egyszerre legyen rossz mindegyik.
az egyébként nagyon gyanús, hogy kemény 500.- ft- ba került a szerkezet - nagy a valószínűsége, hogy keményen átvertek, véres a torka a cuccnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!