Üdv! Szeretnék egy olyan dekódert venni a tv-hez; ami képes az ingyen 12csatorna vételére és egy képcsöves tv-re csatlakoztatható! Valaki tud benne segíteni; hogy milyen fajtát érdemes venni?
A MindigTV alkalmazása:
szerint a település közepén nézve mindenképpen tetőantenna kell (amit nem is csodálok, lásd a továbbiakat).
Elnézve a domborzatot, Kaposváron, a Rómahegyen található legközelebbi adó:
irányába belelógnak a hegyek (esetleg a Fresnel-zóna teteje ad némi vételi lehetőséget):
Pécsett, a Misina-tetőn levő TV-adó
esetében is:
de még a MindigTV által javasolt
Kab-hegyi adó:
is necces:
szóval nem egy egyszerű helyzet.
Az ábrák az alábbi oldallal:
készültek, a bal oldali az adóállomás (Kaposvár/Pécs/Kab-hegy), a megfelelő antennamagassággal, a jobb oldal a vevőállomás (Baté közepe), 6 méter magas antennamagasságot feltételezve.
A dekódernek semmi baja.
Erősítős kúltéri antenna kell. Amit tetőt kívűl kell beállítani a megfelelő irányba. #5 válaszoló szépen összeszedte merre hogyan.
Van más alternatíva is, az viszont pénzbe kerül havi szinten.
Ha érdekel, leírom.
"Tetőantennával próbálkoztam először; majd elmentem a boltba ahol vettem; és ott mondták; hogy vegyek hozzá egy szobaantennát"
Ez alapvetően butaság sajnos, hiszen egy rendes tetőantenna jobb, mint a szobaantenna. Set top boxon sem fog múlni, érzékenységben nem nagyon van különbség, nem is hibás bizonyára, csak azt hitted.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!