Miért lesz néma a hangfal?
Nemrég vettem egy Logitech Z623 2.1 hangfalszettet és azt vettem észre, hogy a gép első bekapcsolásakor vagy akkor amikor a nem hallgatok zenét vagy nem nézek videót amihez hang kell huzamosabb ideig a hangfal elnémul és csak akkor tér vissza a hang ha a windows hangerőszabályzóján állítok.
Mitől lehet ez?
Dugj rá egy fülhallgatót a gépedre, és próbáld ki, hogy olyankor megvan-e a hang, amikor a hangfal nem szól.
A hangfalat meg a mobiloddal tudod tesztelni, hogy megszólal vagy sem (feltéve ha van jack csatlakozója).
Szerintem is automata kikapcsolás csinálja, egy olyan megoldást tudok, hogy egy, erre szolgáló program "csendet játszik le", így nem kapcsol ki a hangszóró. Ezt a megoldást Bluetooth eszközöknél szokták használni, hogy ne kapcsoljanak le.
Ilyen program hiányában megoldás lehet a Youtube-on fellelhető, "10 hours of absolute silence" és hasonló videók lejátszása, mert ez ugyanazt fogja csinálni.
Figyeld meg, ha elindítod e videót és folyamatosan lejátsza, akkor is kikapcsolgat -e a hangszóró.
Ha érdekel a program neve, utánanézek, most fejből nem jut eszembe.
A "csend" lejátszása itt nem fog segíteni, mert az analóg hangkimeneten ugyan úgy csend lesz, ha csendet játszol le, mintha semmit sem játszanál le. Ha van is ilyen funkciója a hangfalnak, nem fog róla tudni, hogy csendet játszol le.
A kérdező azt mondja, hogy csak akkor kezd el újra szólni, ha állít a hangerőszabályzón a Windowsban. De állítás nélkül is meg kellene jelennie a hangnak a kimeneten, de ennek a kérdező leírása ellentmond. Szerintem könnyen lehet, hogy valami Windows hiba lesz.
Automatikus kikapcsolás -az EU újabb titkos fegyvere... XD
Az én hangfalam is ilyen volt. Az őrületbe kergetett, mert én TV-t néztem rajta, halk részeknél kikapcsolt.
Elegem lett az egészből, szétszedtem és kiiktattam az a két kapcsolótranzisztort, ami ezért volt felelős... Azóta jó!
Bizonyos idő elteltével stand by-ba rakja magát, ha nem érzékel jelet a bemenetén, amikor aztán ismét van jel, akkor felébred.
Bizonyos szoftverekben szokott lenni olyan opció hogy "hangeszköz ébrentartása" vagy "halk audió zaj küldése.
Ilyenkor próbálkozik ébren tartani az ilyesfajta hangszórókat, vagy a hallható tartomány felleti hangfrekivel, vagy halk zajjal.
Nyilván a sikere attól függ hogy a hangkártya átvitele milyen, meg milyen az érzékelési küszöbe az eszköznek.
Z 623-nál van aki annyit csinál, ahogy a fórumokat olvasom hogy a gép kimenetét maximumra húzza és az így megnövekedett alapzaj ébren tartja a hangszórót.
Ez meg attól függ milyen minőségű a hakeltő chiped a gépedben.
Amit az előttem szóló írt, a csend lejátszása ez is ugyanaz amit előzőleg írtam.
Egyébként a legcélravezetőbb megoldás, átverni a kis mikrovezérlőt ami figyeli, vagy stand by áramkörben a megfelelő helyre betenni egy áthidalást.
Sajnos ez is az energiatakarékossági direktívák egyike.
Fejlettem készülékekben egyébként ezt a funkciót ki tudod kapcsolni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!