Miért lesz néma a hangfal?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy Logitech Z623 2.1 hangfalszettet és azt vettem észre, hogy a gép első bekapcsolásakor vagy akkor amikor a nem hallgatok zenét vagy nem nézek videót amihez hang kell huzamosabb ideig a hangfal elnémul és csak akkor tér vissza a hang ha a windows hangerőszabályzóján állítok.

Mitől lehet ez?

2023. dec. 29. 00:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Dugj rá egy fülhallgatót a gépedre, és próbáld ki, hogy olyankor megvan-e a hang, amikor a hangfal nem szól.

A hangfalat meg a mobiloddal tudod tesztelni, hogy megszólal vagy sem (feltéve ha van jack csatlakozója).

2023. dec. 29. 03:35
 2/16 anonim ***** válasza:
82%
Jel hiányában aktiválódó automata kikapcsolás lehet a problémád forrása. Ezt az idegesítő "ficsőrt" általában ki lehet iktatni a megfelelő alkatrész kicsippentésével.
2023. dec. 29. 06:26
 3/16 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem is automata kikapcsolás.
2023. dec. 29. 07:50
 4/16 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem is automata kikapcsolás csinálja, egy olyan megoldást tudok, hogy egy, erre szolgáló program "csendet játszik le", így nem kapcsol ki a hangszóró. Ezt a megoldást Bluetooth eszközöknél szokták használni, hogy ne kapcsoljanak le.

Ilyen program hiányában megoldás lehet a Youtube-on fellelhető, "10 hours of absolute silence" és hasonló videók lejátszása, mert ez ugyanazt fogja csinálni.

Figyeld meg, ha elindítod e videót és folyamatosan lejátsza, akkor is kikapcsolgat -e a hangszóró.

Ha érdekel a program neve, utánanézek, most fejből nem jut eszembe.

2023. dec. 29. 08:29
 5/16 BeefEater ***** válasza:

A "csend" lejátszása itt nem fog segíteni, mert az analóg hangkimeneten ugyan úgy csend lesz, ha csendet játszol le, mintha semmit sem játszanál le. Ha van is ilyen funkciója a hangfalnak, nem fog róla tudni, hogy csendet játszol le.

A kérdező azt mondja, hogy csak akkor kezd el újra szólni, ha állít a hangerőszabályzón a Windowsban. De állítás nélkül is meg kellene jelennie a hangnak a kimeneten, de ennek a kérdező leírása ellentmond. Szerintem könnyen lehet, hogy valami Windows hiba lesz.

2023. dec. 29. 11:17
 6/16 A kérdező kommentje:
Ezt a jel hiányában aktiválódó automata kikapcsolást hogyan lehetne megszüntetni?
2023. dec. 29. 13:42
 7/16 anonim ***** válasza:

Automatikus kikapcsolás -az EU újabb titkos fegyvere... XD

Az én hangfalam is ilyen volt. Az őrületbe kergetett, mert én TV-t néztem rajta, halk részeknél kikapcsolt.

Elegem lett az egészből, szétszedtem és kiiktattam az a két kapcsolótranzisztort, ami ezért volt felelős... Azóta jó!

2023. dec. 29. 19:40
 8/16 A kérdező kommentje:
És ez hol található? Nem értek hozzá és nem szeretnék bele piszkálni mert félek, hogy elrontom.
2023. dec. 29. 20:34
 9/16 anonim ***** válasza:
Egy elektroműszerész megoldja egy órán belül, de szakértelem nélkül tényleg nem megy. Én 20 éve egy rádiós fülhallgató adóegységét ivartalanítottam az agyfelbaxó funkció megszüntetése érdekében.
2023. dec. 29. 20:59
 10/16 anonim ***** válasza:

Bizonyos idő elteltével stand by-ba rakja magát, ha nem érzékel jelet a bemenetén, amikor aztán ismét van jel, akkor felébred.

Bizonyos szoftverekben szokott lenni olyan opció hogy "hangeszköz ébrentartása" vagy "halk audió zaj küldése.

Ilyenkor próbálkozik ébren tartani az ilyesfajta hangszórókat, vagy a hallható tartomány felleti hangfrekivel, vagy halk zajjal.

Nyilván a sikere attól függ hogy a hangkártya átvitele milyen, meg milyen az érzékelési küszöbe az eszköznek.

Z 623-nál van aki annyit csinál, ahogy a fórumokat olvasom hogy a gép kimenetét maximumra húzza és az így megnövekedett alapzaj ébren tartja a hangszórót.

Ez meg attól függ milyen minőségű a hakeltő chiped a gépedben.

Amit az előttem szóló írt, a csend lejátszása ez is ugyanaz amit előzőleg írtam.

Egyébként a legcélravezetőbb megoldás, átverni a kis mikrovezérlőt ami figyeli, vagy stand by áramkörben a megfelelő helyre betenni egy áthidalást.

Sajnos ez is az energiatakarékossági direktívák egyike.

Fejlettem készülékekben egyébként ezt a funkciót ki tudod kapcsolni.

2023. dec. 30. 10:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!