A képernyő beégés rosszabbodhat?
Ma reggelre beleégettem a telefonomba a youtube-t xd. Annyira nem zavaró, és 2 hét múlva új telóm lesz.
A képernyőbeégést tudom hogy csak kijelzőcserével lehet javítani, azt nem fogom már megcsináltatni. Tud rosszabbodni? És ha igen mennyi idő alatt?
Tud, ha megint olyasmit hagysz a képernyőn, ami ilyesmit okozhat.
Javítani viszont lehet, a beégett tartalom negatívját kell a képernyőn hagyni addig, míg nem szűnik meg a beégés.
A beégés "megszűnése" csak látszólag történik meg gondolom. Mivel a beégés annyit tesz, hogy a pixel 3 színes ledjéből 1-2 elkezd kigyengülni, jellemzően a kék és a zöld, ezért van hogy kék ledből dupla akkorát tesznek be egy pixelre mint zöldből és pirosból.
Hogyha a beégés negatívját rajta hagyod, akkor a többi, még jó pixel fénye kezd el kigyengülni, és hasonlítani a beégett pixelek színeihez. Tehát fizikailag csak tovább károsodik a kijelző, látványra lehet hogy jobb lesz, nem tudom.
A napokban láttam két beégett telefont, a hibás részeken jellemzően a piros/narancsos szín dominált fehér hátteren.
Köszi a válaszokat!
3asnak: Youtube-on elindítottam egy zenés videót és arra aludtam el és csak egy kép volt a videón és az ment vagy 10 óráig
És 10 óra elég hozzá, hogy beégjen?! Amúgy nem értem, hogy miért nem streamet hallgatsz vagy rendesen zenét a telefonról, aminél le tudod tenni alvóba a kijelzőt.
Milyen telefon?
Samsung A70es telefonról van szó.
És igen, sajnos elég magas fényerőn is maradt az éjjel. Elég volt neki ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!