Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ajánlanátok olyan helyet,...

Ajánlanátok olyan helyet, ahol valódi erős lézermutatót árulnak, legalább 200-300 mW -ost ?

Figyelt kérdés
Lehetőleg magyarországi hely kellene. Vettem már pár "300 milliwattos" lézert, de mindegyik a szokásos kinai átverés volt.

#lézermútató #300 milliwatt
2023. dec. 11. 01:02
1 2
 1/12 anonim válasza:
Conrad
2023. dec. 11. 01:23
 2/12 anonim ***** válasza:

TME:

[link]

2023. dec. 11. 01:43
 3/12 Szirty ***** válasza:

Jó a TME link, de amellett hogy ezek nem lézerpointerek, szerintem neki látható fényű kell, ez meg mindegyik infravörös! :)

Egyébként néhány mW lézerteljesítmény az ami még problémamentes.

200-300mW azonnali és vissza nem fordítható szemkárosodást okoz ha valakinek a szemébe villan. Ezért nem nagyon lehet ilyet találni.

Lefdeljebb kínai piacokon, de azok között is sok a kamuWatt.

2023. dec. 11. 07:35
 4/12 anonim ***** válasza:

Ha tényleg lézerpointernek kell, akkor a zöld színűt ajánlom, azok erősebbek szoktak lenni, és jól látszik. Akár úgy is, hogy nem valamire világítasz, csak az ég felé (először ilyet egy csillagász előadásán láttam, ahogy mutogatta hol mi van - persze légi közlekedéssel óvatosan).

Ha nem pointernek, akkor meg vannak lézervágónak/gravírozónak mindenféle, ennél erősebbek is. Persze ezek elég drágák (az 5.5W-osom majdnem annyi volt, mint maga a hobbi CNC gép, amihez vettem).

Mire használnád?

2023. dec. 11. 08:18
 5/12 Szirty ***** válasza:

A zöld valóban jobban látszik. A szem a zöld színre a legérzékenyebb.

Viszont azzal is vigyázni kell, mert hidegben infravörös lesz, ami nem látszik, de belenézve az is okozhat problémákat.

A gravírozó lézer nem igazán alkalmas lézerpointernek, mert a teljesítménye ugyan nagy,de a nyaláb fókuszált (nem párhuzamos). Már néhány méterre is tenyérnyi foltot vetít.

2023. dec. 11. 08:39
 6/12 anonim ***** válasza:
#5: Az enyém alkalmas arra is, pedig közeli UV (450nm). Az elején van egy lencse, de ha nem tekergeted, akkor párhuzamosan előre világít. Ehhez hasonlóan néz ki, csak kisebb teljesítményű változat: [link]
2023. dec. 11. 09:16
 7/12 Szirty ***** válasza:
Milyen vezérlése van a hobbi CNC-dnek? Magad építetted vagy vásároltad?
2023. dec. 11. 10:34
 8/12 anonim ***** válasza:

Kithez adták (3018pro) szóval vettem. Sima Arduino Nano (ATMEGA328P) alapú.

Egyébként volt már éles projectem Arduinoval (Nanoval is), és fejlesztettem már komolyabb CNC gépet is, szóval meg tudtam volna csinálni magam is.

2023. dec. 12. 01:52
 9/12 A kérdező kommentje:
4:Amugy általános célra, játékra, megvilágítani port, ködöt esőt. Érdekes lenne ha például a felhőket meglehetne világítani. Azt tudom hogy 200 mW-os lézer veszélyes, az eddig 5-10-20 mW-os lézerekbe sem jutott eszembe belenézni.
2023. dec. 12. 04:32
 10/12 Szirty ***** válasza:

"...az eddig 5-10-20 mW-os lézerekbe sem jutott eszembe belenézni."

Inkább az esélyesebb ha más néz bele amikor észre sem veszed hogy egyáltalán van ott valaki.

2023. dec. 12. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!