Miért kisebb az valódi kapacitás mint a gyárilag megadod érték?
Figyelt kérdés
(hdd, ssd pendrive, stb) miért lesz kevesebb a felhasználható terület? (persze ezt tudtam hogy kevesebb a felhasználható csak az oka érdekelne)2020. jún. 20. 21:49
1/7 anonim válasza:
eltérés van aközött, hogy a gyártó és a számítógép hogyan számolja ki a gigabyte-ot, pl a gyártónak 5000 mb az 5gb, viszont a gépnek 5120mb az 5gb, ez a különbség egyre nagyobb lesz, minél kissebb mértékegységben kezdesz számolni (Kb,B)
itt illusztrálva van, ha legörgetsz, angol tudás se kell, ha csak a számokat nézed
2/7 MancsWolf válasza:
Mert a gyártók nem a kettes szamrendszer szerint tüntetik fel értékeket hanem 10 es. Szamítástechnikaban pedig 1024 a valtószam nem 1000. Pl 1 Tb náluk 1000Gb, pedig valójában csak 976gb 1000x24mb a "csalás". 1Tb 1.024.000mb lenne de csak 1000000van.
3/7 A kérdező kommentje:
De a gyártók miért 1g=1000mb számolnak?
2020. jún. 20. 22:05
5/7 anonim válasza:
Ez a kérdés már vagy ezerszer megjelent itt az oldalon is, jópárszor már én is válaszoltam rá.
Hadd ne induljunk neki mégegyszer.
6/7 A kérdező kommentje:
Milyen keresőszavakal jelent meg?
2020. jún. 20. 22:33
7/7 Szervizmérnök úr válasza:
Már akkor megjelent a kérdés, amikor ez az oldal nem is létezett.
Időszámításunk szerint Windows 98-ban összeraktam az első számítógépem, betárcsáztam az internetre és a Terminál fórumon is pont ezt kérdezte valaki.
De lehet, hogy rosszul emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!