Miért nem talál csatornát a tv?
Figyelt kérdés
Egy régebbi panasonic lcd tv. Nemrég vettem használtan, az előző gazdájánál tökéletesen működött, de nálunk már nem tudok csatornákat találni. A kábel jó, más tv-hez működik. Elvégezi az automatikus hangolást, és azt írja ki hogy nem talált csatornát, dugjam be a kábelt.2023. nov. 7. 13:44
1/17 anonim válasza:
A szolgáltatód honlapján nézd meg milyen beállításokkat kell elvégezni a tv-n.
Nálam egy philips tv csinálta ezt. Megnéztem a Tarr kft honlapját, ott le van írva hogy a menüben milyen frekvenciákat kell beállítani hogy ott keressen. Hopp, 2 perc múlva meg is találta a csatornákat.
2/17 A kérdező kommentje:
Ez jó ötlet, köszönöm! Azt hittem azért van az automata hangolás hogy magától megoldja az ilyeket
2023. nov. 7. 14:13
3/17 anonim válasza:
Azért van, arról nem tehet, hogy a magyar szolgáltatók nem szabványos paraméterekkel sugároznak. A Diginél a közszolgálati adókat nem találja meg magától, csak ha hálózatkereséssel hangolsz, mert akkor az első megtalált adóról letölti a többi adatait. De ez a te esetedben nem segítene, mert egyet se talál.
4/17 A kérdező kommentje:
A Panasonicon kívül van még egy Samsung okos tv is, ami mégis megtalálta automatán a csatornákat. Ez márkától is függ?(a panasonic nem okos tv)
2023. nov. 7. 15:22
5/17 Szervizmérnök úr válasza:
Régebbi TV-k nem mind tudják a DVB-C demodulációt, csak a DVB-T rendszert.
Még azon belül sem feltétlenül tudja az MPEG-4 dekódolást.
6/17 A kérdező kommentje:
Szóval ha telekomos vagyok, csak megnézem a honlapján milyen frekvencián kell keresni és automata kereső helyett manuálisan keresek. Nagyon szépen köszönöm!!!
2023. nov. 7. 17:57
7/17 anonim válasza:
Ha telekomos vagy, akkor van egy kis boxod a tv mellett nem?
8/17 A kérdező kommentje:
Nincs, csak a fehér kábel. Koax ha jól tudom
2023. nov. 7. 21:32
9/17 anonim válasza:
Érdekes, mert a Telekomnak nincs már DVB-C szolgáltatása. Koaxon is IPTV-t szolgáltatnak.
Esetleg azt tudom elképzelni, hogy felvásároltak valami helyi kábeles szolgáltatót, és megtartották a rendszerüket.
10/17 A kérdező kommentje:
Nem sikerült beállítani. Megtaláltam a telekom oldalán milyen frekvencián kell keresni, de a tévében nem találom hol kel megadjam. A kézi hangolásban nincs lehetőség rá hogy megadjam a frekvenciát. (Panasonic Viera tx-26lM70PA) ugyanúgy keres mint automatikusan (bal felső sarokban sorban halad felfelé CH02-CH99-ig utána valami H:20-40ig)
2023. nov. 8. 15:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!