Digitális tv adás hiba az egyik tv-n egyszer van adás egyszer nincs, van amikor 10-15 csatornát talál, van hogy 110 csatornát talál. Elvileg a kábel jó, ki lett mérve szakadásra Máshol a készülék hibátlanul müködik Mi lehet a hiba?
Első hozzászóló
Ez az eset akkor is lehetséges ha a lakásban van másik helységben is tv de azon a készüléken nem tapasztalható ilyen hiba?
Fokozom a helyzetet.
A csatlakozási pontok ellenőrizve, splitter nincs sehol, legalábbis a latható csatlakozási pontoknál. Viszont amit felfedeztem, a kérdéses készüléknél akkor jelentkezik a probléma ha a másik helységben kikapcsolom a tv-t.
Újra árnéztem a csatlakozásokat, mindegyiket szétszedtem, multiméterrel szakadás vizsgálat megtörtént, az igy kialakult 3szakaszon, a műszer sehol nem mutat szakadást, az ellenállási érték, 0,35-0,60 között változó.
A hiba egyes csatornákon megszünik, más csatornákon csak pillanatokra szétesik a kép, ha a másik helységben bekapcsolom a tv-t. Ha kikapcsolom akkor szinte azonnal eltünnek a csatornák.
Köszönöm mindenkinek a segítő kommentet.
Megoldottam a problémát.
Egy splitter rejtve forditva volt bekötve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!