Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Önöket zavar hogy nem játszana...

1 2 3 4 5 6 7
 61/63 anonim ***** válasza:

Nem.

Amúgy interneten nem szokás magázni és úgy a való életben sem annyira már, kivéve pár maradi embernél, aki azt hiszi ez a tisztelet.

jan. 15. 19:38
 62/63 anonim ***** válasza:

61.

Félreérted. Azt nem szeretjük (mi, úriemberek), amikor mindenféle gyökér gyerek letegez, akár szembe vagy telefonba is kapásból. Nem maga a tegezés ténye zavaró. Csupán, ahogy érződik szegényen, azért tegeződik, mert a nyelve sem áll rá a magázásra, kultúrához nem szokott. A maga suttyó bandájában ő így szocializálódott, magyar irodalom meg micsoda, azt sem tudja.

Ebben van valami megalázó, legszívesebben helyretenné az ember, csak sok esetben inkább legyintünk, nem kell a balhé. De magunkban lenézzük a bunkót.

jan. 15. 20:44
 63/63 anonim ***** válasza:

62: Nem 61-es vagyok, de részben egyetértek, részben pedig nem. Valóban kellene egy alapműveltség, viszont ezt szerintem nem a neten kiélt túlzó modoroskodás adja. Sőt, a való életben sem. Gondoljunk csak Alekoszra. Na ő aztán magáz mindenkit és igyekszik "modoroskodni", ettől viszont inkább nevetségesen erőltetetté válik a viselkedése, mintsem művelt lenne!

Egy kedves ismerősöm úgy fogalmazott: "Teljesen mindegy, hogy azt mondom maga hülye, vagy azt, hogy te hülye! A lényeg ugyanaz."

Bár ez magánvélemény, de a kultúra inkább ott kezdődik, hogy elengedjük a mentőt a közlekedésben, vagy közöny helyett segítünk a bajbajutottakon. Ez már nem megy a legtöbbeknek a hétköznapokban.

Sőt, én a "kötelező" magyar irodalmat -amelyben pökhendi, alkoholfüggő, ópiumfüggő, kétes erkölcsű emberek (mint Ady) delíriumos agymenéseit kell ajnározni- legkevésbé sem tartom kulturális értéknek.

jan. 16. 21:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!