Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mit tudnék tenni bootolási...

Mit tudnék tenni bootolási problémával?

Figyelt kérdés

Adott egy asztali pc,

Adatai: Alaplap: GA-78LMT-S2PT

Ram: 12 Gb

Processzor: Amd fx-6300

Vga: Gtx 1050 2Gb

Táp: 550 w

2 db HDD: 1 TB és egy 150 Gb

Eleinte szépen bootolt a gépem, a napokban újraraktam a windows 10 Pro-t és olyan problémám adódott,hogy minden indításnál ki kell választanom melyik HDD ről bootoljak F12-vel. Ha kiválasztom szépen műkszik is. DE magától nem bootol be, ahogy eddig csinálta. Bios Beállításoknál első bootolási opcióm a Hard disk. (Látja mind két Hddt a gép.) Ezt hogy tudom javítani?

2023. nov. 3. 20:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Megtanulod megkülönböztetni a 2 hdd-t egymástól: jelenleg mind 2-n van 1-1 Windowsod. Magyarán nem újra telepítetted, hanem a másik hddre is feltelepítettél egyet
2023. nov. 3. 22:05
 2/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
36%
Hát ilyen van sajnos, általában a win10 hülyéskedik. El kell telnie pár napnak, amíg megoldódik, a Win10 ha volt másik boot eszköz, stb., más HDD-n rendszer, akkor simán előfordul ilyen, másikról akar egyszerűen bebootolni, nálam is így volt pont a napokban. Nekem mondjuk a Bios-ban rendesen be van állítva minden, első boot, minden jó, mégis ezt csinálta, mondjuk nekem restart után jó volt mindig. Aztán egyszer csak megszűnt és azóta minden jó. Elég érdekes. Szerintem nem a Bios hülyéskedik, hanem a Win.
2023. nov. 3. 22:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Legközelebb a telepítéskor húzd le a másik HDD-t.

A régi rejtett pertíciót törölheted esetleg.

2023. nov. 4. 05:12
 4/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Másik HDD-t ki kellett volna iktatni a telepítés idejére, illetve korrigálni a prioritási sorrendet.

Most már valószínűleg arra (tehát az elsődlegesre) telepítette az indítófájlokat, így ha kivennéd, vagy el sem indul a rendszer, esetleg a másikon lévő korábbi indítófájlokkal még működhet.

A BIOS pedig valószínűleg detektálja, hogy most már az elsődlegesen is van rendszer, ezért azt is felkínálja.

2023. nov. 4. 10:51
 5/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
36%
Lehet ki kellene kapcsolni vagy be a quick boot-ot, ilyesmi, nem tudom, de a win10 állandóan ezt csinálja, nem tudom miért, a windows old mappától is meg kell szabadulni majd. 4-esnek lehet igaza van, én is kiiktatnám a másik HDD-t, illetve kiszedném a Bios-ból a bootolási lehetőségekből.
2023. nov. 4. 12:30
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon Szépen köszönöm a válaszokat.

Végül is az volt a baj hogy, amelyiken a windows van, az nem volt elsődleges hdd-re állítva a biosban.

2023. nov. 4. 16:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!