Hogyan kell beállítani az erősítőt, hogy a TV hangját azon keresztül halljam?
A kérdés elég bután lett megfogalmazva. Ennél bonyolultabb a helyzet: Szóval adva van egy DENON AVR-X250BT erősítő, amire rá van dugva a Telekomos settopbox, egy média lejátszó (Raspberry Pi) és egy XBox. Mind HDMI-vel, vagyis a TV az erősítő kimenetén van, azon jön a kép, a bemenetek hangja pedig az erősítőre kötött hangszórókon jön.
Node a TV okos, így a Netflix azon jön, vagyis a TV egyszerre lenne kimenti és bemeneti eszköz is. :(
Van a TV-n (LG 49SK8000) egy optikai hang kimenet, meg az erősítőn is van ilyen bemenet, de ha összekötöm, és a Netflixet szeretném nézni, a hangját meg az erősítőn hallani, akkor milyen forrásra kellene állítani az erősítőt? Bármelyik jelenleg "foglalt" állásban a TV képe nem fog látszani, mert az erősítőről jönne a kép, vagyis oda nincs átküldve a TV képe és hangja, hogy azt "visszaadja" a TV-nek, a hangot meg kiküldje a hangfalakon...
Azt remélem, ez egy "hétköznapi" probléma, csak én vagyok annyira kezdő, hogy nem jövök rá a megoldásra...
HDMI ARC talán megoldja, ha tudja a TV ezt a funkciót.
Amúgy a Netflix esetén az optikai audio bemenetet kellene kiválasztani az erősítőn. Ez esetben nem kell a képet kiküldeni az erősítőbe, csak a hangot. Így nem működik? A TV bemenetet ne állítsd arra, ami az erősítőből jön.
Szerintem kicsit túlbonyorítottad a dolgot. Nyugodtan bedughatsz mindent a TV-be, a hangot meg azon az egyszem optikain átküldheted az erősítőbe.
Nálam legalábbis így van.
Mind a két megoldás tetszik! Köszi!
A második azért gyengébb egy kicsit, mert a TV-nek csak 2 HDMI bemenete van.
Mind a két készülék tudja a hdmi-arc -t, azt kell használni, sokkal jobb, mint azt optikai.
Összekötés: minden forrást a denon-ba. Denon kimenetét (arc) a tv arc-s bemenetére kell kötni.
Beállítás: a TV menüjében hangkimenet auto / hdmi arc és ha van cec azokat mind engedélyezni kell.
Ezek után ha tv-n nézed a netflixet akkor az erősítőre megy a hang. Sőt: a hangerőt tudod állítani a tv távirányítóval is. Ha a cec-re engedélyezed akkor a ki/be kapcsolása az erősítőnek is automata a tv-vel együtt fog menni. stb.
Ha kérdés van írj rám. (nekem Denon AVR-X2500 és LG OLED tv-m van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!