Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A 3D TV-k miért aránytalanul...

A 3D TV-k miért aránytalanul olcsók?

Figyelt kérdés

Véletlenül éppen egy LG 102 cm-es 3D TV-be futottam bele és új ára is 60 ezer Ft körül volt??? és valahogy nem értem.

van valami hátránya ezeknek?

2023. szept. 28. 08:28
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

pl:

[link]

2023. szept. 28. 08:41
 2/12 anonim ***** válasza:
90%

Nézted a véleményeket? 8 Éve írták őket, valószínűleg az "utolsó ismert ár" is valami akciós kifutó modelles ár volt, illetve azért azóta mindennek felment az ára, szóval ne ilyen régi árakat hasonlíts a mostaniakhoz.

3D TV-k meg nemigazán váltak be, alig jött rá ki film, így el is engedték a dolgot.

2023. szept. 28. 08:50
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

"3D TV-be futottam bele és új ára is 60 ezer Ft körül volt"

Nekem is van ha érdekel, egy 50-esért elviheted.

2023. szept. 28. 09:04
 4/12 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

[link]

Végleg eltűnnek a piacról a 3D tévék

2018.10.08. 21:34

------------------------------------

[link]

Jön vissza a 3D tv

2023.07.01.

"Két 3D tv készülékkel rukkoltak elő, egy 110 és egy 65 hüvelykes készülékkel. Ez pedig óriási meglepetés, hiszen a térhatású televíziózás évekkel ezelőtt megbukott. Viszont úgy tűnik, hogy a BOE mégis lát fantáziát e modellekben. Ezek ráadásul szemüveg nélküli modellek, azaz használatukhoz nincs szükség semmilyen kiegészítőre, így kényelmetlen, zavaró szemüvegre sem."

---------------------

Utóbbit nem azért linkelem, mintha lázba hozna, vagy nagyon hinnék benne, csak egy kósza hír, érdekesség kedvéért. (Van egy 3D plazmám, az sincs kihasználva.)

Meg mifelénk már egyre több a Google-kereső is, ilyeneket tud linkelni:

[link]

2023. szept. 28. 09:16
 5/12 anonim ***** válasza:
57%

1. Nem volt egy nagy sikersztori a 3D TV

2. kicsi az átmérője

3. régi

Azért ezt nem olyan nehéz magadtól is átgondolni.

2023. szept. 28. 09:23
 6/12 anonim ***** válasza:
74%
Nem aránytalanul olcsó, kifutó, 8 éves modell, nem ismeri a H.265 kódolást, ennyit ér.
2023. szept. 28. 09:32
 7/12 A kérdező kommentje:

azt nem tudtam h nem váltak be.

de végül is a 3D csak egy opció, szóval nézhetem én azt snassz hagyományosban is, nem?

aztán az hogy olvcsó és régi, azt értem, de technikailag, műszakilag is volt valami gond velük?

2023. szept. 28. 10:11
 8/12 Morzsi007 ***** válasza:
Nem volt velük baj. Igaz a passzív 3D-s TV-knek volt egy polarizált fólia a képernyőjén, ami látszott közelről, ez közeli nézésnél jelen volt (vízszintes csíkok). Nem igen volt tartalom, sokszor 2d régebbi filmet adtak 3d-ben, ami gyenge térhatást jelentett. Az aktív 3D-t nem mindenki bírta, pihentetni kellett a szemet egy hosszabb film esetében többször és csökkent a fényerő. A passzív meg felezte a felbontást egyik irányban, vagyis minőség romláshoz vezetett. Ha elkezdték nézni egy filmet pár jelent , ami emlékezetes volt, amúgy el is feledkeztünk, hogy ez 3D-s tartalom. Szóval ennyi.
2023. szept. 28. 11:17
 9/12 anonim ***** válasza:
80%

Jó a 3D, csak a panelek voltak szarok akkoriban... alacsony felbontás, mégalacsonyabb fényerő, szar képfrissítés,ugrál-vibrál, átfelhősödik, stb...

Mai technológiákkal ez megoldható már tv oldalról.

Probléma mára inkább a tartalomgyártás felől van. Drága,ésnem igazán éri meg 3D-re forgatni, nagyon kevés a tartalom. Ez imeszti el igazán ma a gyártókat a 3D-től. Felesleges olyan technológiára fejleszteni, amit nem lehet kihasználni. Réteg lett nagyon.

2023. szept. 28. 12:38
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
ijeszti*
2023. szept. 28. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!