Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Generátor zaj megszüntetése?

Generátor zaj megszüntetése?

Figyelt kérdés
4 csatornás erősítőt építettem be a kocsimba pioneer fejegységgel, elég faszán működik, viszont a generátor zajjal nem tudok megbírkózni. Aki megfelelően ért hozzá tudna nekem segíteni, hogyha beépítek 2 db rca zajszűrőt miért lesz nagyobb a zaj? Ha jobb földelést próbálok létrehozni bármelyik egységen, akkor is nagyobb lesz a zaj. Sima hestoreos 5m RCA vezetékeket használok, amelyek külön futnak a hangszóró kábelektől. Ha megveszem a drágább zajszigetelt RCA-t az segítene? 0,2V feszültség különbség van a generátor és az akksi között. Akksi kocsi hátuljában van, illetve az erősítő 1m-re tőle így power vezeték nincs az RCA közelében.
2023. szept. 1. 09:34
 1/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
55%

Földhurok valószínűleg, noha a járműben nincs föld, vagy lehet testelési hurok, de egy a lényeg.

Nem sikerült megfelelően kialakítani a hálózatot, ezért a karosszéria ellenállásán eső feszültségek beleszólnak a jelátvitelbe.

2023. szept. 1. 10:14
 2/7 Morzsi007 ***** válasza:

Ha nem jó az RCA kábel minősége, gyenge az árnyékolása, össze tudja szedni a zajt rendesen, ezt már csak fokozza, hogy 5m hosszúságú.

Megpróbálnék jobb minőségű kábelt, az is lehetséges, hogy megsérült valahol, beépítés közben.

2023. szept. 1. 10:18
 3/7 A kérdező kommentje:
Elvileg az RCA zajszűrő földhurok szigetelő, amiket betettem megoldaná ezt a problémát, de csak rosszabb lett tőle. Megpróbálok akkor külön erre a célra legyártott RCA kábeleket beépíteni.
2023. szept. 1. 11:18
 4/7 Morzsi007 ***** válasza:

Nem a külső átmérő számít, hanem az árnyékolás minősége, sűrűsége.

Anno én is vettem az autóba, külsőleg jól kinéző RCA-t. Később, mikor félbevágtam, pár szál réz féle valami volt csak benne, amúgy vastag kábelben.

2023. szept. 1. 11:35
 5/7 Morzsi007 ***** válasza:
Gondolom az erősítő hibátlan.
2023. szept. 1. 11:36
 6/7 anonim ***** válasza:

"Megpróbálok akkor külön erre a célra legyártott RCA kábeleket beépíteni."

Fölösleges.

Akkor inkább leválasztót vegyél, az legalább használ.

[link]

2023. szept. 1. 13:04
 7/7 anonim ***** válasza:

az erosito es a fejegyseg is a karosszeriara legyen testelve.. Még játszhatsz azzal, hogy össze is kötöd őket a test kábellel, a karosszériás testelésen kívül.

Azt ha még mindig nem jó, a fejegység áramellátása is rendes kábelen legyen, ne a gyárin mert néha az is okozhatja.

de minden más is.

2023. szept. 1. 17:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!