Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen médialejátszót ajánlaná...

Milyen médialejátszót ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Médialejátszó vásárlása előtt állok, kell egy, mert a tv beépített lejátszója közel sem visz mindent, és amiket igen, azokat sem mindig hibátlanul. Nem vagyok a médialejátszók hatalmas szakértője. Amik fontosak nekem:

1. Optikai kimenet is legyen rajta.

2. Régebbi SD tartalmak (igencsak letömörített mkv vagy akar avi) filmeket is hibátlanul vigye.

3. Lehetőleg a VLC media player kifogástalanul működjön rajta, mert amennyire tudom, az a legjobb lejátszó.

4. Külső HDD és pendrive lejátszása is megfelelő legyen.

5. Ne kelljen a beállításaival 100 millió órát vacakolni, hanem működjön egyszerűen, pontosan, a célnak megfelelően.

Milyet ajánlanátok? Úgy 35ezer-40ezer Ft-ig. Van valakinek komolyabb tapasztalata ebben a témában? Köszi előre is!

2023. aug. 20. 16:24
 1/7 anonim ***** válasza:
42%
Apple tv
2023. aug. 20. 16:40
 2/7 anonim ***** válasza:
2023. aug. 20. 21:46
 3/7 Morzsi007 ***** válasza:

Én Apple TV 4K-t (1. gen)használok vagy 5 éve, meguntam a PC-s lejátszást és akkor már az újabb filmeket nem igen bírta el a gép. Iphone-t használok és anno akciósan hozzájutotta

m, ezért esett rá a választásom. Hálózati meghajtót használok hozzá wifin jelenleg.

VLC is jó, én Infuse-t használok. 80-90 GB-os 4K-s filmeket is viszi akadás nélkül. HDR, Dolby. vision is van. Viszont csak HDMI és ethernet aljzat található a hátulján. Ha okos TV-d van, azzal összekötve az optikai kimenet megoldott, ha van a TV-n. Pár egyszerűbb játékkal a gyerekek is soktak szórakozni, meg Youtube és filmre használjuk első sorban.

Droidos vonalon is vannak, viszont konkrét modellt nem tudok, ott azért figyelni kell, hogy elegendő legyen a hardver mindenre.

2023. aug. 21. 13:59
 4/7 Morzsi007 ***** válasza:
Még annyit, hogy használtan 30-ért szeeintem Apple TV 4K-t árulnak páran.
2023. aug. 21. 14:00
 5/7 A kérdező kommentje:
Van a TV-n optikai kimenet persze. Tehát így a médialejátszón nem is muszáj akkor lennie optikainak ugye, hogy erősítőről legyen hang? (Abba csak optikait tudok dugni, meg sok más lehetőség is van, de HDMI pont nincs az erősítőn). Én is gondoltam amúgy erre, hátha így is jó lenne, tehát a médialejátszón a képet HDMI-n adná a TV-n, míg a hang úgy lenne megoldva, hogy a TV-ből megy optikain az erősítőbe (ahogy jelenleg is). Elvileg működhet.
2023. aug. 21. 19:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Még az előző kommentemhez hozzáfűzve, mert ez most jutott csak eszembe: Elvileg működhet a dolog, sőt szinte biztos, azonban a TV nem tudja a DTS-t (egyébként egy 2022-es LG OLED-ről van szó), így mégiscsak mindenképpen a médialejátszót kéne összedugni az erősítővel optikaival. Ha a TV és az erősítő van összedugva optikaival, akkor csak a TV által ismert hang formátumokat fogja tudni átvinni.
2023. aug. 21. 20:51
 7/7 Morzsi007 ***** válasza:

Elvileg továbbítani kellene neki a digitális jelet, vagyis működnie kellene a DTS-nek is, ha TV-ből optikaival kötnéd össze az erősítővel.

Hogy ha DTS hangsávot akarsz jàtszani a TV-n és az nem támogatja az rendben van, ilyenkor nincs hangja a videónak. De ez esetben nem a Tv dekódolná, hanem az erősítő, amiben van DTS dekóder. Szóval én úgy gondolom, hogy működne , de ki kell próbálni, ha ez fontos számodra. Ha Apple TV mellett döntené, még annyit, hogy nekem a routeren van egy külső merevlemez, amin a tartalom van, onnan streamelem vele (routerben van torrent kliens, így egyszerű a dolog). De köthetsz rá PC-t, Laptopot ethernet kábellel, megosztva a meghajtót. USB nincs, nem lehet közvetlenül pendrive vagy HDD csatlakoztatás. Ha iphone-od van nagyon jól működik az Airplay.

2023. aug. 22. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.