Milyen médialejátszót ajánlanátok?
Sziasztok! Médialejátszó vásárlása előtt állok, kell egy, mert a tv beépített lejátszója közel sem visz mindent, és amiket igen, azokat sem mindig hibátlanul. Nem vagyok a médialejátszók hatalmas szakértője. Amik fontosak nekem:
1. Optikai kimenet is legyen rajta.
2. Régebbi SD tartalmak (igencsak letömörített mkv vagy akar avi) filmeket is hibátlanul vigye.
3. Lehetőleg a VLC media player kifogástalanul működjön rajta, mert amennyire tudom, az a legjobb lejátszó.
4. Külső HDD és pendrive lejátszása is megfelelő legyen.
5. Ne kelljen a beállításaival 100 millió órát vacakolni, hanem működjön egyszerűen, pontosan, a célnak megfelelően.
Milyet ajánlanátok? Úgy 35ezer-40ezer Ft-ig. Van valakinek komolyabb tapasztalata ebben a témában? Köszi előre is!
Én Apple TV 4K-t (1. gen)használok vagy 5 éve, meguntam a PC-s lejátszást és akkor már az újabb filmeket nem igen bírta el a gép. Iphone-t használok és anno akciósan hozzájutotta
m, ezért esett rá a választásom. Hálózati meghajtót használok hozzá wifin jelenleg.
VLC is jó, én Infuse-t használok. 80-90 GB-os 4K-s filmeket is viszi akadás nélkül. HDR, Dolby. vision is van. Viszont csak HDMI és ethernet aljzat található a hátulján. Ha okos TV-d van, azzal összekötve az optikai kimenet megoldott, ha van a TV-n. Pár egyszerűbb játékkal a gyerekek is soktak szórakozni, meg Youtube és filmre használjuk első sorban.
Droidos vonalon is vannak, viszont konkrét modellt nem tudok, ott azért figyelni kell, hogy elegendő legyen a hardver mindenre.
Elvileg továbbítani kellene neki a digitális jelet, vagyis működnie kellene a DTS-nek is, ha TV-ből optikaival kötnéd össze az erősítővel.
Hogy ha DTS hangsávot akarsz jàtszani a TV-n és az nem támogatja az rendben van, ilyenkor nincs hangja a videónak. De ez esetben nem a Tv dekódolná, hanem az erősítő, amiben van DTS dekóder. Szóval én úgy gondolom, hogy működne , de ki kell próbálni, ha ez fontos számodra. Ha Apple TV mellett döntené, még annyit, hogy nekem a routeren van egy külső merevlemez, amin a tartalom van, onnan streamelem vele (routerben van torrent kliens, így egyszerű a dolog). De köthetsz rá PC-t, Laptopot ethernet kábellel, megosztva a meghajtót. USB nincs, nem lehet közvetlenül pendrive vagy HDD csatlakoztatás. Ha iphone-od van nagyon jól működik az Airplay.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!