Tévé okosító, Android médialejátszó esetén, úgy lehet telepíteni az appokat, mint egy telefonra, tabletre, vagyis nem specifikus rendszerrel működnek, akkor is, ha leírásában KODI kiegészítőt emleget?
Xiaomi TV Box S (2nd Gen) készüléket vásároltam végül. Nagyon szuper! Jó gyors, minden fut rajta, amire szükségünk van. A google tv okosotthon szolgáltatásból hasznos, hogy amit telefonon, tableten elindítok, egy mozdulattal átválthatom a másik készülékre, pl. a tévére vagy akár fordítva. Tökéletesen működik a kivetítés, képernyőtükrözés is!
nem tudom, mit tett a tévével, de gyorsabban indul az is. Eddig vártunk a tévé menüre, most ha bekapcsolom a Xiaomi TV Box-ot, szinte azonnal megjelenik a képernyőn a box főmenüje. Ha a tévén a boxot választom ki bemeneti eszköznek, akkor automatikusan elindul a box. (vagyis külön beállítás nélkül funkcionál a HDMI ARC) Yamaha házimozi Hi-Fi erősítővel is felismerték egymást, persze itt csupán hangerőszabályzásról van szó.
A Box menüje nagyon letisztult, könnyen kezelhető. Alapvetően fel volt telepítve néhány app, de gond nélkül telepítettem még néhányat. Pl. a SkyShowtime-ot. Rá is kattantunk, mert ezt eddig csak mobilon tudtuk nézni, így nemigazán használtuk ki. 😉😁 (6 éves LG HD OLED tévénk már csak a Netflixet hajlandó futtatni, ám azt is csiga lassúsággal. HBO Maxot, Disney +-t pedig a PS5-ről néztük, ám annak valamiért gondja van a netes kapcsolódással, legyen akár LAN, akár wifi. Számtalanszor megszakad a kapcsolat, ami rettentően idegőrlő film nézés vagy online játék estén. Meguntuk, megy a szervízbe a PS5, hátha tudnak kezdeni vele valamit.)
Játklehetőség is van a Xiaomi TV Boxon, de eddig nem próbáltuk, pedig van egy xbox controller itthon, csak elő kellene keresni. Ám az egyszerű tévé verziós játékok nem mozgatják a fantáziánkat túlságosan.
Ami hátrány, a szöveges (hangbemondásos) kereső kizárólag azokban az appokban keres, melyek gyárilag előre voltak telepítve. Viszont érti a magyar nyelvet! Elég jól keres magyarul.
Az internetböngésző hiányzik. Eddig egy jót sem találtam (négyet próbáltam ki, egyik sem volt megfelelő), jó lett volna a Chrome, de az nincs és nem is telepíthető rá. :-( (áthidaló megoldásként legfeljebb a telefon képernyőjén a böngészőt ki lehet tükrözni)
4K nem érint minket, tévénk (csak) FHD, avval jól működik. A térhangzás átjön a filmeknél, youtube esetében persze nem. (azt egyik eszközzel sem sikerült még)
Köszi a tippet! Kipróbálom.
Tehát, ezen a sideload launcheren keresztül olyan appokat is lehet használni, futtatni, amit nem enged most telepíteni? Akkor is működnek, ill. futnak, ha nem tévé verziók? VLC lejátszót feltelepítettem, de nem ugyanaz, mint a többi android eszközön, hanem tv-s verzió. Sajnos, épp az hiányzik belőle, amire szükségem lenne, a hálózat szerver elérés. A Serviio elérése, amivel a számítógépről tudunk filmeket nézni, zenét hallgatni, fotókat nézni. Habár régen a Plexet használtuk, amíg a tévé tudta futtatni az appot. Végülis, vissza térhetünk rá, mivel a box azt ismeri.
Benne van a hálózat elérés az AndroidTV verzióban is, én is játszok le vele hálózatról. Amúgy meg nem! A sideload launcher csak arra való, hogy az apk-ból telepített alkalmazásokhoz is kvázi hozzáférj, megtudd nyitni, mert amit apk-ból telepítesz, annak az indítási ikonját nem tudod kitenni a főképernyőre, ez lehet, hogy a későbbi android TV verziókban már módosult, nem tudom. 8-asnál még biztos, hogy nem lehetett.
Telepíted a letöltött apk-ból a chrome-ot és telepíted a sideload launchert is, azt viszont a play áruházból. A sideload launchert kiteszed főképernyőre és ha azt megnyitod fel fog nyílni kvázi egy "ablak", egy képernyő, ahol látod majd az összes telepített applikáció parancsikonját, beleértve azokat is, amiket apk-ból telepítettél, így pl. a chrome-ot is. VLC-ben a Tallózás menüpont alatt találod a Helyi hálózat almenüt (képernyő jobb oldalán), arra OK és listázza az összes hálózatban elérhető gépet. Másik, nem túl elegáns megoldás, hogy telepítesz egy olyan fájlkezelőt, ami kezeli a hálózati megosztást is, pl. X-plore, akkor abban is megtudsz nyitni minden videófájlt úgy, hogy azt társítod a VLC-hez. Hálózati lejátszásra jól használható még a Kodi is, arról nem is beszélve, hogy egy elengánsabb médialejátszó, mint a VLC, mindenesetre szerintem nagy csodát nem kell elvárjál egyiktől se, szerintem egyik sem képes kadenciahelyesen lejátszani (értsd 24 képkockát 24p-ben lejátszani).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!