Ha fogok két ilyen jack elosztót és ezzel üzemeltetem az 5.1-emet az mennyire biztonságos a hangszóró részére?
Tv-re kötve szeretném használni elsősorban zenehallgatásra, másodsorban filmezésre és tv-nézésre. Sajnos jelenleg nincs rá keretem hogy még egy digitális átalakítót is vegyek amivel ténylegesen ki tudnám használni az 5.1-es hangzást. Viszont van itthon két ilyen elosztóm. Fülhallgatókkal már kipróbáltam és szól mint a három füles mindkét oldala rendesen.
Korábbal forrasztásos módszerrel használtam lényegében ugyan így, csak volt aki aztmondta hogy pont ezért ment tönkre a hangszóró, bár 6 évig ment.
Ezaz, ha ebből kettőt összedugok akkor lesz 3 jack aljzat amivel rátudom kötni a tv-t a hangszóróra három darab jack-rca kábellel:
Nem maga a 140Watt menne át a jack-en. Az a konektorból megy az erősítőbe. Maga az erősítő a szatelitekkel együtt 140watt. 50Watt teljesítményű a mélynyomó és 18 wattosak a szatelitek.
Nem mondott indokot, csak azt hogy az a kis kondenzátor azért durrant el benne ami eldurrant benne mert hogy összevissza forrasztgatott jack-rca átalakítót használtam. Ami olyan volt hogy egy sima jack kábel végét ráforrasztottam egy dvd lejátszóból kiszedett 6 darabos rca aljzatra. Ez ment be a tvbe az aljzatba meg ment a 6 rca kábel, annak a másik vége meg a mélynyomóba. Mégis, 6 évig használtam így a hangszórómat a tv készükre csatlakoztatva.
Ilyennel oldottam meg. A külső érinkezőket sorban összeforrasztottam egy rövid dróttal, illetve ugyan így a belsőket is a belsőkkel. Majd erre a két drótra ráforrasztottam egy kis 2.0 jack kábelét. A jack vége ment a tvbe, az rca felébe meg mentek a hangszóró rca kábelei. Tökéletesen szólt, nem zúgott, nem búgott. Mégis aztmondják emiatt ment tönkre 6 év után.
Várj, mutatom képen mert nem tudom magam érthetően előadni. Most csak headsetek vannak beledugva, de ugyan így lenne az 5.1 három darab kábele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!