4k Sony tv be miért nem szép a kép? HD adásokkal telekom set boxom van
Telekom IPTV és szép kép.
Nagy méretű képernyőn tekintve.
Szerintem ezek nem összevethető fogalmak (ld. bitráta).
Nem véletlenül utalok a méretre. Egy 32 colos TV-n, pláne távolabbról nézve nem veszed észre a hiányosságokat. Ami vigasz lehet, hogy nagyobb darab TV-t is lehet jó távolról nézni, hátha megszépül. Ilyen tekintetben már nem nagyon rontja tovább a helyzetet, hogy közben még 4k-ra is fel lett méretezve, feleslegesen.
Semmit nem tudsz nagyon állítani.
És ahogy írták, minél nagyobb a TV képe, annál jobban észrevehetőek a tömörítési hibák.
Talán a TV-n a képbeállításoknál kapcsold ki az él kiemelést és az élességet csökkentsd, így mosottabb lesz a végeredmény, de a hibák nem annyira látszanak.
1080i vagy 1080p kimenet között csak annyi különbség van, hogy utóbbi esetben a box alakít p-re.
Az adás szabványosan csak i azaz interlaced.
Hogy ezt a box alakítja p (progresszív) letapogatási formátumba vagy a TV, egyrészt mindegy lenne, csak van olyan felfogás, hogy inkább bízzuk a TV-re, ami feltehetően jobb minőségben megoldja ezt.
Ezért írtam én is 1080i kimenetet, de nem biztos, hogy látsz különbséget. Nem is minden box tudja a p-t, csak erre már nem emlékszem, hogy a Telekom boxnál melyiket láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!