Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ez olyan rádió lenne amin...

Ez olyan rádió lenne amin foghatom az adást akkor is ha nincs internetem? Szeretném akkor is fogni az adást ugy mint rég amikor internet se volt. Szerintetek ezen lehet? Mi a véleményetek erről? :

Figyelt kérdés
://www.bivin.hu/hordozhato-mini-fm-radio-es-zenelejatszo-usb-es-sd-bemenet?utm_source=google_shopping&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link&gad=1&gclid=Cj0KCQjwoeemBhCfARIsA

#Rovidhullamu rádió
2023. aug. 15. 04:59
1 2
 11/16 Szervizmérnök úr ***** válasza:

"Akkor minden FM rádió működik internet nélkül?"

Ez jó vicc, 80-as években FM-sztereó rádió-erősítőt építettem, akkor még ki gondolta volna, hogy 2023-ban valaki ezt meg meri kérdezni.

De URH-FM rádiók már a csöves korszakban is léteztek, a 60-as években.

Hol volt akkor még internet, sehol.

Volt Kossuth és Petőfi (Poptarisznya is volt). Bartók nem volt, 3. műsornak nevezték.

2023. aug. 15. 15:19
 12/16 anonim ***** válasza:

„De URH-FM rádiók már a csöves korszakban is léteztek, a 60-as években.”

Igen, sőt már az 50-es évek közepétől is. Itt van egy szép példa erre, az Orion AR604:

[link]

Annak idején vasárnap délután volt a Poptarisznya, majd később bevezették hétfő este a Póttarisznya című műsort a magnósoknak. Ezekből „vadásztuk” össze az akkori zenéket.

2023. aug. 15. 21:28
 13/16 anonim ***** válasza:
Ezen mondjuk pont nem OIRT van, úgy látom, de nem vagyok szakértő...
2023. aug. 15. 21:33
 14/16 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Itt azt írják, hogy a kísérleti adás (1956) CCIR volt:

[link]

2023. aug. 15. 22:06
 15/16 anonim ***** válasza:
Korabeli Rádiótechnika lapokban is olvasható, hogy a kezdetekkor nálunk a 87,5-100 MHz-es sávot használták. Nekem van egy ilyen rádióm (a 80-as évek elején egy lomtalanításkor gyűjtöttem be), valóban URH-n ez a vételi sávja. A rádió képe alatt OIRT van írva, de a készülék ismertetőjén 87,5-100 MHz (CCIR) szerepel. Aztán később, áttértek az OIRT sávra. Nyugaton a CCIR sávot használták, lehet, hogy politikai okokból kellett a keleti blokkban az OIRT sávot használni?
2023. aug. 15. 23:07
 16/16 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Igen, ezt már régebben is hallottam vagy olvastam valahol, hogy politikai nyomásra történt, a Szovjetuniót kellett követni.
2023. aug. 16. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!