Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ha ezt így összeforrasztom...

Ha ezt így összeforrasztom abból később lehet bármi gond, pl zárlat vagy valami?

Figyelt kérdés

5.1 hangfalat szeretnék tv-hez használni. De a hangszóról nincs csak analóg rca bemenet így a tv-re csak egy jack/rca kábellel tudom rákötni. De mivel a tv-n csak egy jack aljzat van így arra gondoltam hogy bedugom a kábel jack dugós végét a tvbe. Majd a hangszóróba beledugom a 6 rca kábelt. Aztán ezeknek az rca kábeleknek a végén összefogom a tv-ből jövő kábellel majd egy szál dróttal összeforrasztanám a kölső érintkezőket a külsőkkel, egy másik dróttal a belsőket a belsőkkel ( vagy hangszórókábelből vagy jack kábelből venném a forrasztáshoz kellő drótot ).

Így szólna az egész rendszer egyszerre.

A térhangzás nem lényeg, egy helyen lenne az összes hangszóró egy tv feletti polcon.

Serioux HT5100C hangszórót szeretnék venni. Néhány éve volt ilyenem és elég sokáig használtam hiba nélkül majd egyszer elfelejtett hangot adni. Mivel nem volt szerelő aki elvállalja így eladtam hibásként, és most egy ugyan ilyet szeretnék venni.

2023. aug. 8. 14:59
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Egy Hitachi 50HAK5350 a tv készülék, 420x430 cm-es a szoba. Kb 3,5-4 méterre vagyok a tvtől, attól függően hogy mikor hogyan ülök vagy fekszem az ágyon. Most ha majd megvenném egyenlőre biztos hogy vagy a tv feletti polcon lenne fent mind az 5 szatelit, de lehet hogy a két hátsót kitenném a szoba két tv-vel síkban lévő sarkába felakasztva a plafon alá. Ha később vennék/veszek hozzá olyan átalakítót akkor rendesen szétpakolnám az 5 hangszórót úgy ahogy kell.
2023. aug. 8. 21:30
 12/17 A kérdező kommentje:

Van egy ismerősünk aki tvszerelő volt, meg egy szaki aki nem kicsit ért az elektronikához, mindkettő ugyan azt mondta, mikor megmutattam neki hogy mi ment benne szét, aztmondták hogy ha az szétment akkor nem érdemes megcsinálni mert hogy abban nagyobb baj van, nem véletlen ment szét. Azért megpróbálom neked megkeresni a képet valamelyik vinyómon lesz ha megvan, remélem nem töröltem. Majd belinkelem ha megvan, vagy megírom ha nincs.

Így végül is aztán eladtam. Vettem egy Genius 2.1 SW-HF2.1 1205 II-et. Most ( vagyis majd ) meg vennék újra egy erősebbet meg olyat ami távirányítós ez meg menne vissza a dobozba tartaléknak.

2023. aug. 8. 21:35
 13/17 A kérdező kommentje:

Nah, megvannak a képek. Ez ment szét benne, és onnan repült le.:

[link]

[link]

[link]

2023. aug. 8. 21:49
 14/17 anonim ***** válasza:

Nos... Az 5.1-nél 18W-os szatellitek voltak, az 5db megtámogatva egy 50W-os mélyládával. Ezt váltottad a Genius képében 9W-os szatellitekre 14W méllyel. Ez utóbbi szerény teljesítmény egy ekkora szobában még a tv hangszórók kiváltásához is. Nem csoda, hogy erősebbre váltanál.

Na most az általam javasolt 2.1-es rendszerek átlag 60W RMS-t tudnak, 15W szatellitekkel + 30W mélynyomóval. Ez közelít az eredeti rendszered teljesítmény balanszához. Ki is szolgálná a helyiséget.

Azonban mivel a tv mellett zenehallgatásra is használnád a cuccot, én a helyedben inkább a jobb minőségű sztereó felé mozdulnék. A korábban ajánlottak közül az Edifier R1700BT-t vagy az újabb R1700BTs-t választanám a helyiség mérete miatt. (Asszem a távirányítón újítottak valamit). Ezek a kétutas aktív hangszórók 2x15W magassugárzóval és 2x18W mélysugárzóval rendelkeznek. Tehát összesen 66W RMS teljesítmény állna a rendelkezésedre. A 36W-nyi mély pedig sztereóban szólalna meg és összességében a hangminőség is jobb lenne mint ezeknél az olcsó 2.1-es rendszereknél. A tv-hez bőven elég lesz. A részletesebb, tisztább hangkép pedig a zenehallgatásnál fogja meghálálni magát. Majd írd meg végül hogyan döntöttél! ;)

2023. aug. 8. 23:33
 15/17 anonim ***** válasza:

[link]

Van BT, hogy a telefonról át lehessen dobni a zenét és van a hangszórón mélyláda kimenet is ha később esetleg bővíteni szeretnéd a szettet.

2023. aug. 8. 23:39
 16/17 anonim ***** válasza:
Szerintem érdemes azt az elkót megvenni bele gombokért, és megnézni, hogy pukkan-e. Nem valószínű, hogy jó lesz, de el se kezdenék hibát keresni, míg az én kezem közt meg nem történt a pukk. Ha nincs pukk, vallatom kicsit és viheted. Ha nálad van pukk, akkor dobd ki azt a kábelt :)
2023. aug. 9. 07:21
 17/17 Szervizmérnök úr ***** válasza:

13.

Ez nagyon jó, hogy a kondira két képet is pazaroltál (totál érdektelen, hányat láttunk már...), amellett van egy kép, ahol gondosan ügyeltél, szakértő szem nehogy átlásson valami tágabb környezetet.

Jó, laikusoknál megesik máskor is, de nagyon jellemző, vicces dolog, egyébként.

2023. aug. 9. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!