Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ha ezt így összeforrasztom...

Ha ezt így összeforrasztom abból később lehet bármi gond, pl zárlat vagy valami?

Figyelt kérdés

5.1 hangfalat szeretnék tv-hez használni. De a hangszóról nincs csak analóg rca bemenet így a tv-re csak egy jack/rca kábellel tudom rákötni. De mivel a tv-n csak egy jack aljzat van így arra gondoltam hogy bedugom a kábel jack dugós végét a tvbe. Majd a hangszóróba beledugom a 6 rca kábelt. Aztán ezeknek az rca kábeleknek a végén összefogom a tv-ből jövő kábellel majd egy szál dróttal összeforrasztanám a kölső érintkezőket a külsőkkel, egy másik dróttal a belsőket a belsőkkel ( vagy hangszórókábelből vagy jack kábelből venném a forrasztáshoz kellő drótot ).

Így szólna az egész rendszer egyszerre.

A térhangzás nem lényeg, egy helyen lenne az összes hangszóró egy tv feletti polcon.

Serioux HT5100C hangszórót szeretnék venni. Néhány éve volt ilyenem és elég sokáig használtam hiba nélkül majd egyszer elfelejtett hangot adni. Mivel nem volt szerelő aki elvállalja így eladtam hibásként, és most egy ugyan ilyet szeretnék venni.

2023. aug. 8. 14:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Nem kell semmit forrasztgatni. A jacket bedugod a tv-be, az rca-t a legfelső pár rca aljzatba az aktív hangfal hátulján. Így érzékeli, hogy sztereo jelet kap csak és azt fogja kirakni a hangszórókra. Azonban ha amúgy is a tv feletti polcra kerül az összes hangszóró akkor javaslom inkább a Serioux SoundBoost HT2100C 2.1 -es változatot.
2023. aug. 8. 20:21
 2/17 anonim ***** válasza:
...vagy esetleg egy minőségibb 2.1-et az eredeti elképzelés árában.
2023. aug. 8. 20:23
 3/17 A kérdező kommentje:
Néztem ezt is már, csak ez túl gyenge. Megelégednék én a 2.1-el is igazából csak az a baj hogy hasonló teljesítményű távirányítós nincs ilyen áron mint az 5100C. Zenehallgatás és filmnézés lenne a cél vele.
2023. aug. 8. 20:26
 4/17 A kérdező kommentje:
Régen is hasonlóképen használtam, és nem vagyok benne biztos hogy nem-e emiatt romlott el.
2023. aug. 8. 20:44
 5/17 A kérdező kommentje:

[link]

Egy ilyen kis alkatrész durrant el benne, de sajnos nem emlékszem mi volt ráírva csak arra hogy ilyen színű és mintájú volt, kb fél-egy centi hosszúságú.

2023. aug. 8. 20:50
 6/17 A kérdező kommentje:

De ha az úgy működne és tényleg minden kimenetén ugyan az a jel menne ki nekem ez is megfelelne mert akkor nem kellene barkácsolgatni.

[link]

2023. aug. 8. 20:59
 7/17 anonim ***** válasza:

- Serioux SoundRise 2160W 2.1

- YENKEE YSP 2105 2.1

- Creative SBS E2900 2.1

Ezek amik hasonló teljesítménnyel rendelkeznek 2.1-ben, távirányítósak és árban is kb ott mozognak.

2023. aug. 8. 21:00
 8/17 anonim ***** válasza:

Esetleg az Edifiernek vannak egész jó 2.0-i távirányítóval ebben az árszegmensben.

[link]

2023. aug. 8. 21:05
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megfontolom őket. Még egyébként azon is gondolkodtam, bár ez még ilyen kétes dolog, hogy ha mégis 5.1-et veszek akkor vennék hozzá majd később valamikor egy olyan kütyüt ami a digitális optikai jelet átalakítja nekem 5.1-es jellé.
2023. aug. 8. 21:07
 10/17 anonim ***** válasza:

Szívesen. Ha tényleg csak egy kondi ment el a készülékben, akkor azt bármely elektroműszerész ki tudja cserélni elvileg, persze lehet más probléma is... de ha javítható is, ne használd az említett módon a készüléket!

Egyébként mekkora szobában használod a cuccot? Milyen messze ülsz/fekszel a tv-től?

Mi lenne az 5.1-es jel forrása?

2023. aug. 8. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!