A digi TV (kábeles,"digi") digitális adását a régi TV-nk nem veszi. Nem jöttem rá, nincs kiírva se sehol, hogy milyen típusú fordító kell ahhoz, hogy a régi(hdmi bementű)TV-vel tudjuk nézni a digitális adásokat? DVB-T/T2 mert a digi DVB-Ct ír.
Azért van itt némi zavar...
Ez nem látszik olyan régi tv-nek,azon a bedugott fehér kábelen(koax)kellene hogy jöjjön az adás bármilyen régi is a készülék.A HDMI az egy modern csatlakozó,számítógéphez,dvd lejátszóhoz,valami más kütyühöz stb.itt nem kell használni.Ott van rajta a matricán hogy digitális adást vesz.
A digi abban különleges a több szolgáltatóhoz képest hogy analóg (még a 30éves képcsöves tv is veszi)és digitális adás modern "lapos tv"-hez is jó.Az analógon kevesebb tv csatorna van és gyengébb képminőségben.
Elvileg úgy működik a rendszer hogy a digi bevezeti a lakásba az optikai kábelét,rádug egy modemet (ingyenesen)ami szétválasztja jelet tv-telefon-internetre,annak a tv-ből kijövő fehér (koax)kábel másik végét rádugják a modemre és kész.Modem nélkül nem működik.
Külön "box"csak akkor kell ha az őskori képcsöves tv-n akarnánk a digitális adásokat nézni ami lebutítja analógra a digitális jelet.
Ha van élő szerződés a digivel,be van vezetve a lakásba a kábel,van rajta modem(és jól működik)rá van dugva a tv koaxal akkor a hiba a tv készülékkel lehet,csatornakeresés közben valamiért automatikusan nem találja a jelet (legalább az analógot kellene)akkor kézzel kellene beadni a frekvenciákat (amiket macerás megszerezni mert a digi egy ideje nem közli az oldalán).
Nekem is van ilyen problémám,a 2014-es Philips tévém szintén nem találja a digitális csatornákat de régebben felírtam őket + kinéztem egy másik készülékről így kézzel be tudtam állítani,a másik pár éves Philipsem meg magától tudja.
Úgyhogy első körben vigyél a tévéhez valaki hozzáértőt -mielőtt elkezdesz kütyüket venni hozzá feleslegesen -aki programozott be tv-csatornákat és ért egy kicsit hozzá,nem kell szerelőnek lennie.
A tévém szerint ezek:
370,00 MHz, 256 QAM, 6900 kS/s
Ezeket kell beírni valahova.
Átkapcsoltam a TV-t digitálisra szüleimnél, lefuttattam a keresést, látott 80 csatornát de 0 szolgáltatást és nem mentett el semmit. Szerintem ez a megoldás kuka. Látok a TV oldalában kártya bemenetet is, a HDMI meg jól működik.
Mondjuk én mondtam nekik, hogy engedjék el ezt a fos TV-t és inkább csináljunk hozzá egy netflixet de nem kell nekik.
Anyám sem érti, de úgy látom az itteni nagy szakértők is hasonló szinten vannak.
"Nemjönbe a téelcé"
Mondom lefuttattam a keresést a digitális kábelről 80 csatornát látott de egyiken sem talált jelet. Gondolom nem dvb-c (bár ez azt jelenti elvileg, hogy dvb-c mint kábel közben utánanéztem) Leszarom. Nem nyűglődök ezzel tovább. Veszünk egy 8000 ftos boxot aztán kész. Bár én egy chromecastra szavaznék....
Bocsánat, csak ideges vagyok, hogy egy ilyen egyszerű dolog miért nem működik.
Esetleg ha neked van ilyen "frekvencia listád" azt elárulod ? :/
Ez lenne a frekvencia lista?
Ezért a tál büdös fosért nyűglődöm itt fél napja? Semmi értelme. Akkor már tényleg netflix....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!