Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan tudom ezeket megoldani?...

Hogyan tudom ezeket megoldani? (kazetta)

Figyelt kérdés

Vettem egy teljesen új Sony HF audio kazetát.320kbps minőségű modern zenéket rögzítettem rá. Kristály tiszta hangja lenne, viszont néha betorzul minimálisan, illetve van amikor egy pillanatra elhalkul, majd visszahangosodik. Egyébként tényleg nagyon tiszta lenne a hang.

Legközelebbi másolásnál mire figyeljek, hogy ezeket elkerüljem? Noise reduction illetve clean sound enhance is.

2023. júl. 18. 16:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem vagyok nagy szakértő, de ez (és a manapság elérhetők) nem a legjobb minőséget képviselik, az lehet a gond. Ha véletlenül 90 perces, máskor vegyél 60 percest.
2023. júl. 18. 17:07
 2/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Nem sokat tudsz tenni, fejet lehet tisztítani, de a szalaghibákon az sem segít.

Nem tudom, mi értelme ennek manapság, pedig régen sok bevételt hozott ilyen készülékek javítása is, mégsem érzek akkora nosztalgiát, hogy bekapcsoljam a Hifi-torony szobadíszt, illetve annak kazettás részét (az erősítő dolgozik, de máson).

2023. júl. 18. 19:46
 3/8 anonim ***** válasza:

A magnóddal lehet a probléma, konkrétabban a nyomógörgő lehet talán a hibás. Húzza vonja a szalagot jobbra balra, emiatt halkul, tompul a hang. Ezen nem segít az enchance sem a noise reduction.

Lejátszásra kapcsolva próbáld megtisztítani a gumi nyomógörgőt és a hangtengelyt, hátha csak lerakódás okozza. Denaturált szeszes rongy szükséges a művelethez.

2023. júl. 18. 21:39
 4/8 Salx Narval ***** válasza:
Mást én sem igazán tudok mondani, pucold meg a magnót és vedd fel újra. Esetleg egy másik kazettával is próbálkozhatsz, akkor legalább kiderül, hogy a magnó, v a kazetta a ludas. Én annak idején egyszer átpörgettem a gyári kazettákat felvétel előtt nem mondom, hogy ez a megoldás ez inkább csak afféle berögződés volt amit valahol egyszer halottam és nekem szokásommá vált.:D Én is Chrome 60 perces kazettákat tanácsolnék keresni, mármint ha a magnó jó.
2023. júl. 19. 07:11
 5/8 A kérdező kommentje:
Megpróbálom tisztítókazettával átmenni rajta párszor. Sajnos lejátszás közben nem férek a deckhez, kinyítva errort ír mivel nincs becsukva, becsukva pedig nem nyílik ki, hacsak nem állítom meg.
2023. júl. 19. 16:55
 6/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Tisztítókazetta helyett inkább meg kellene nézni a szalaghúzó tengelyt, saját szemmel.

Meg a nyomógörgő tisztaságát is. Ezt ugyebár említették, én is említhettem volna, hiszen szervizben alap dolgok.

2023. júl. 19. 17:06
 7/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Mellesleg utána következik a csúszókuplung (felcsévélő orsó) problémáinak ellenőrzése is.
2023. júl. 19. 17:20
 8/8 anonim ***** válasza:

szerinted miért dobta mindenki a kazettás magnót amikor jött a CD?

Mert az analóg kazettás technológia sz@r...

Tudom miről beszélek, többszáz kazim volt anno, nem sajnálom, hogy más van helyette...

2023. júl. 19. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!