Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mennyire éri meg SHEIN oldalró...

Mennyire éri meg SHEIN oldalról venni tokot iPad-re?

Figyelt kérdés
Egyetem előtt álló lány vagyok és iPad Air 5-re gyűjtök, tanulásra szeretném használni (itt szeretném megjegyezni, hogy ezt már biztosra eldöntöttem, így nem szeretnék olyan válaszokat kapni, hogy jobb a füzet-toll kombó stb..). Nyilván már a készülék ára egymagában elég sok, viszont a tok hozzá további 40 ezer.. SHEIN-en láttam, hogy vannak rá tokok már 2-3 ezer forintért is (ráadásul aranyos mintásak:) ), amikbe az Apple pencilt is bele tudom tenni. A kérdésem az lenne, hogy aki vett ilyet, annak mi a tapasztalata, mennyire tartós, mennyire éri meg ennyivel olcsóbban? Számomra az a 40 ezer eléggé őrült ár egy tokért.

#Apple #iPad #tok #iPad Air #ipadair5thgen
2023. jún. 27. 10:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

10. Tisztában vagyok vele nagyrészt, hogy hogyan, milyen körülmények között csinálják, igyekszem kerülni ezeket a dolgokat, persze nem lehet mindent. A méregdrága termékeknél is sok esetben ugyanez a helyzet. De a Shein ezt a köbök köbére emelte, és kiemelten káros. Igen, pont ezt gondolja mindenki, hogy minek én emeljem fel a kisujjamat akár, úgyse számít. Pedig de. Értem, hogy nem mindenkinek van pénze ezt kikerülni, de lehet törekedni.

Vicces, hogy azt hitted gúnyolódsz, de igen, én igyekszem szemétmentesen élni, a legkisebb lábnyomot hagyni. Adományozni rendszeresen szoktam, a munkám mellett tulajdonképpen másodállásként állandó önkéntes munkát végzek. Biciklivel járok vagy gyalog, néha busszal és vonattal, csak messzi utakra megyek autóval vagy ha valami egyáltalán nem praktikus. Elektronikai cikkeket muszáj használni olyan mértékben, ami az a munkához/élethez kell. Nem, nem gyertyával világítok otthon. Én is tehetnék ennél is többet, de mégsem teszem. De igyekszem legalább valamilyen mértékben tudatos lenni. És a Sheinhez hasonló cégek mélységesen felháborítanak - az egyéni döntésekhez pedig a politikusoknak semmi köze, ez csak kifogás meg lustaság, pont ezért is nem megy előre semmi ezen a téren, mert a többség sajnos úgy gondolkodik, hogy "úgyse számít". Tisztában vagyok vele, hogy ezt nem lehet megváltoztatni, mert ilyen az emberi természet.

2023. júl. 20. 13:05
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
11. Engem meg az háborít fel, hogy egyesek lökik a szent dumát, mást is rákényszerítenének arra az életre, amit ők is jónak gondolnak, közben csak ugyanott vannak, mint mások. Sajnos a mesterséges intelligencia még nem tart ott, hogy az ilyen részletesebb kérdésekre tudjon választ adni (pl. megéri-e sheinről tokot rendelni), de nem ártana, mert az olyan válaszoktól már feláll a szőr a hátamon, amiben az emberek beleviszik a személyes érzelmeiket. Jó, a te kommented is egy vélemény, nem is ezzel van bajom, de amikor itt már minden második rámenős, bunkó parasztnak válaszadási joga van, nem kicsit zavaró. Miért nem lehet úgy fogalmazni, hogy szerinted nem érdemes ez meg az azért, mert...? A diplomácia, az hiányzik innen.
2023. júl. 20. 19:00
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

12. OK, azt hiszem kár volt belemennem ebbe. Annyit írtam, hogy "kérlek"...stb. Ez nem vélemény, hanem tény. Nem kényszerítek senkit.

Szerencsém, hogy már nem Magyarországon élek, itt a környékemen sokkal normálisabbak az átlagemberek (is), nyugaton az emberek sokkal jobban odafigyelnek magukra, a környezetükre stb. Örülök is, hogy nem kell olyan helyen élnem, ahol ezt csak bunkózásnak veszik.

2023. júl. 21. 01:35
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Jelen esetben teljesen felesleges a környezetvédelmi duma, mert pont az ilyen tokok azok, hogy itthon 3-5x vagy még több pénzért UGYANAZT kapod. Ugyanaz a kizsákmányoló gyártó meg minden, csak az import meg a kiskereskedelmi haszon miatt drágább.

Én jártam már úgy, hogy új készülékre megvettem a drága tokot itthon, mert ne ezen akarjak már spórolni ugye, és felismertem a csomagoláson a külföldi raktáras elosztós matricát, ami az ilyen alis/sheines cuccokon is szokott lenni. Utána ugyanazt berendeltem Aliról töredék áron...

Innentől kezdve, ha megfordítod a kérdéskört, akár még jót is teszel, hogy közvetlenül külföldről rendelsz ezektől, mert a termék ugyanaz, a kizsákmányolós stb duma nem játszik, de legalább kijátszottad az ezen való nyerészkedést. Szóval erre is lehet ellenérvelni, nem automatikusan nemtörődöm szemét, aki Sheinről rendel. :)

(Nem a korábbi válaszoló vagyok, még mielőtt.)

2023. júl. 21. 06:55
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
14. Látom sikerült megfogni a mondanivaló lényegét - ezenkívül senkire nem mondtam, hogy nemtörődöm szemét.
2023. júl. 21. 08:22
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
15, Nem, ezt én mondtam. :) Szomorú, hogy kettő szót sikerült kiragadni egy normális hangnemben megfogalmazott ellenérvből.
2023. júl. 21. 09:38
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
16. Te is kb. ennyire figyeltél az én mondandómból. Nem ellenérv amit írtál, ez ellen nem lehet ellenérv, hogy ha teheted, ne támogasd a legdurvább, leggusztustalanabb céget a világon. Te kiragadtad az ipades példát, ez egy ellenérvként gyenge. Tudom, hogy senkit nem érdekel, amit mondok, inkább ez a szomorú. De mindegy, én már idősebb vagyok, elvileg engem nem kellene, hogy mindez érdekeljen.
2023. júl. 21. 11:26
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
ui. Azt mondjuk örvendetes látni, hogy a nyugati világ fiataljai már nem úgy gondolkodnak, mint az átlagember Magyarországon, szóval lesz előrelépés a világban, persze lesznek elmaradottak is, mint Mo., ez is szomorú, de ez van.
2023. júl. 21. 11:28
 19/20 anonim ***** válasza:
17. De pont azt mondta, hogy teljesen mindegy, hogy sheinről rendelsz, vagy megveszed máshol a drágább, ezért elvileg jobb minőségű cuccot, mert lehet, hogy a kettő ugyanaz, csak a sheinen nem egy vagyont költesz rá. Vagy te pl. honnan veszel tokot a telefonodra, ha szabad kérdeznem?
2023. júl. 21. 12:21
 20/20 anonim ***** válasza:
"lehet, hogy a kettő ugyanaz". A Shein meg legalább biztos. Ha meg "lehet", akkor utána lehet nézni - nem mindig átlátható sajnos, ezt én is tudom. Szabad kérdezned: nem a Sheintől. Ha nagyon érdekel, Torro márkájú vagy Dodocase általában - vagy nem rakok rá tokot, mint pl. laptopra sem.
2023. júl. 21. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!