Mennyire éri meg SHEIN oldalról venni tokot iPad-re?
10. Tisztában vagyok vele nagyrészt, hogy hogyan, milyen körülmények között csinálják, igyekszem kerülni ezeket a dolgokat, persze nem lehet mindent. A méregdrága termékeknél is sok esetben ugyanez a helyzet. De a Shein ezt a köbök köbére emelte, és kiemelten káros. Igen, pont ezt gondolja mindenki, hogy minek én emeljem fel a kisujjamat akár, úgyse számít. Pedig de. Értem, hogy nem mindenkinek van pénze ezt kikerülni, de lehet törekedni.
Vicces, hogy azt hitted gúnyolódsz, de igen, én igyekszem szemétmentesen élni, a legkisebb lábnyomot hagyni. Adományozni rendszeresen szoktam, a munkám mellett tulajdonképpen másodállásként állandó önkéntes munkát végzek. Biciklivel járok vagy gyalog, néha busszal és vonattal, csak messzi utakra megyek autóval vagy ha valami egyáltalán nem praktikus. Elektronikai cikkeket muszáj használni olyan mértékben, ami az a munkához/élethez kell. Nem, nem gyertyával világítok otthon. Én is tehetnék ennél is többet, de mégsem teszem. De igyekszem legalább valamilyen mértékben tudatos lenni. És a Sheinhez hasonló cégek mélységesen felháborítanak - az egyéni döntésekhez pedig a politikusoknak semmi köze, ez csak kifogás meg lustaság, pont ezért is nem megy előre semmi ezen a téren, mert a többség sajnos úgy gondolkodik, hogy "úgyse számít". Tisztában vagyok vele, hogy ezt nem lehet megváltoztatni, mert ilyen az emberi természet.
12. OK, azt hiszem kár volt belemennem ebbe. Annyit írtam, hogy "kérlek"...stb. Ez nem vélemény, hanem tény. Nem kényszerítek senkit.
Szerencsém, hogy már nem Magyarországon élek, itt a környékemen sokkal normálisabbak az átlagemberek (is), nyugaton az emberek sokkal jobban odafigyelnek magukra, a környezetükre stb. Örülök is, hogy nem kell olyan helyen élnem, ahol ezt csak bunkózásnak veszik.
Jelen esetben teljesen felesleges a környezetvédelmi duma, mert pont az ilyen tokok azok, hogy itthon 3-5x vagy még több pénzért UGYANAZT kapod. Ugyanaz a kizsákmányoló gyártó meg minden, csak az import meg a kiskereskedelmi haszon miatt drágább.
Én jártam már úgy, hogy új készülékre megvettem a drága tokot itthon, mert ne ezen akarjak már spórolni ugye, és felismertem a csomagoláson a külföldi raktáras elosztós matricát, ami az ilyen alis/sheines cuccokon is szokott lenni. Utána ugyanazt berendeltem Aliról töredék áron...
Innentől kezdve, ha megfordítod a kérdéskört, akár még jót is teszel, hogy közvetlenül külföldről rendelsz ezektől, mert a termék ugyanaz, a kizsákmányolós stb duma nem játszik, de legalább kijátszottad az ezen való nyerészkedést. Szóval erre is lehet ellenérvelni, nem automatikusan nemtörődöm szemét, aki Sheinről rendel. :)
(Nem a korábbi válaszoló vagyok, még mielőtt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!