Hogyan neteztek a laptopon?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő, eddig a mobilom hospotján keresztűl osztottam meg a netet a laptopomnak, ez eléggé igénybe vette a mobilom aksiját és melegedett is rendesen.

A telekomtól rendeltem meg a multi sim szolgáltatást, de csak egy sim kártyát küldtek amivel nem igazán értem, hogy mit kezdjek ugyanis nincs a laptopomon sim foglalat.

Azt hittem, hogy küldenek mellé valami kütyüt is amibe bele rakom a simet és úgy osztom meg a netet a laptopom számára, de csak simet küldtek.Tanácsot kérnék, hogy molyen eszközt vegyek hozzá? Gondoltam arra is hogy veszek egy olcsó okostelefont amiről megosztom a nettet és ha fél év alatt ki nyirja az aksit, akkor se nagy a kár, a mostani mobilomat nem akarom erőltetni a net megosztással.

2023. jún. 20. 15:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Valami ilyesmit vegyél inkább

2023. jún. 20. 15:39
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az eszközt, amit keresel, mobilrouternek hívják. Bizonyára a Telekomtól korlátlan netet kapsz, ráadásul már a második SIM kártyád is meg van. Nem tudom, hogy a SIM kártyát már aktiválva kapod-e meg a szolgáltatótól, vagy azt magadnak kell az előfizetésedhez hozzátársítani, ezt mindenképp érdeklődd meg! Ha viszont a SIM kártya már működik, azaz ha már neteztél rajta, akkor nincs további teendőd vele.

Szóval szükséged van egy mobilrouterre. Ez olyan, mint a vezetékes internetekhez való router, annyi a különbség, hogy SIM kártya foglalattal rendelkezik, és a mobilnetet ossza meg wifin, és wifin keresztül tudsz csatlakozni hozzá. Van ugyan úgy webes felülete, amin keresztül meg tudod változtatni a wifi nevét, és a jelszavát, egyszóval ugyan azon a rendszeren épül, mint a normál wifi routerek.

Ilyet több helyen is tudsz kapni, a Médiában, a telekomnál, euronicsban, ami épp közelebb van.

[link]

[link]

Ilyet még nem használtam, ami most jön:

[link]

Ezt sem:

[link]

Az első kettőt viszont igen, és nem volt gond vele, szépen lefedte a szobát, ahol az eszköz tartózkodott, és még a konyhában is jó volt, igaz, a telefonomon ott már csak 3 csíkot mértem a másodikkal.

A kérdésedre válaszolva, én jelenleg vezetékes internetet használok, wifin netezem, mert így kényelmesebb, mint kábelezni vele.

2023. jún. 20. 15:44
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Jah hát kellett volna hozzá rendelni egy mobilnetes routert is.
2023. jún. 20. 15:52
 4/13 anonim ***** válasza:
53%
Inkább egy normális telefont vettél volna amit nem fektet ki a hotspot.
2023. jún. 20. 15:59
 5/13 A kérdező kommentje:

Most már értem, köszi a segitséget, be szerzek egy eszközt is.

#4 iPhone 14-em van, pont azért nem akarom gyilkolni az akuját mert nem olcsó bele.

2023. jún. 20. 16:12
 6/13 anonim ***** válasza:
53%
lol..ezt nem mondod komolyan hogy ennyire tré az ájfon.
2023. jún. 20. 16:29
 7/13 A kérdező kommentje:
#6 Ez el se kezdjük, bármelyik mobil akuját igénybe veszi az állandó hotpot használat.
2023. jún. 20. 16:36
 8/13 anonim ***** válasza:
24%
Mondjuk úgy, hogy előfizetek rendes internetre és nem a telefonommal bohóckodok. A telefon telefonálásra van, nem bohóckodásra.
2023. jún. 20. 16:37
 9/13 anonim ***** válasza:
53%
Az akkut a gyenge és forrósodó chip veszi igénybe,nem pedig az a 3-4 Mb/sec adatforgalom amit a készülék bonyolít.
2023. jún. 20. 16:38
 10/13 A kérdező kommentje:
Kedves 8-as, otthon nekem is van normális vezetékes internet előfizetésem, de sajnos a lakhelyemtől közel 300km-re dolgozom és a laptopomon szeretnék stabilan netezni.
2023. jún. 20. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!