YouTube esetében, miként lehet 5.1 hangot csiholni, lehetséges egyáltalán?

Figyelt kérdés
Yamaha 5.1 rádióerősítőnk van, amire HDMI ARC kapcsolaton keresztül kapcsolódik a tv, Yamaha blu ray lejátszó, PS5, Xiaomi tv box s (2nd gen). Mindegyikről szépen szólnak a filmek, játékok, zenék térhangzással, de a YouTube egyikről sem jön megfelelő hanggal. Próbáltam a YouTube-ról több 5.1 tesztet, zenét, filmet, melyek állítólag térhanggal rendelkeznek, de egyik sem 5.1, tulajdonképp csak sztereó, melyet a hifi erősítő próbál térhangzássá alakítani. Valóban nincs 5.1 hangzás a YouTube-on? Amennyiben nincs ilyen, miért nem lehet ezt feltüntetni és tudatosítani a feltöltőkbe, hogy hiába próbálkoznak, nem lesz térhangzású a felpakolt anyag?

2023. jún. 7. 12:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem támogatja valószínűleg egyik eszközös semm.

"Megjegyzés: A beállítás csak az 5.1-es térhatású hangzást támogató videók és eszközök esetén jelenik meg. Az 5.1-es hangzást az összes 2021-es és újabb tévé, Chromecast-, Apple TV-, Roku- és a legtöbb Fire TV-eszköz támogatja. Ezenfelül számos 2020-as és korábbi tévé is támogatja a térhatású hangzást. Eszközöd gyártójától tudhatod meg, hogy támogatja-e az eszköz az 5.1-es hangzást a YouTube esetén."

2023. jún. 9. 11:36
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat!

Úgy érzem, már így is túl sokat foglalkoztam a kérdéssel, ami voltaképp nem is lényeges igazán. Teljesen nyugodtan alszom, nappal sem foglalkoztat, hogy 5.1 vagy sem a youtube a nappaliban. Egy apró dolgot próbáltam megoldani, de nem sikerült, így túlléptem a témán. :-)

2023. jún. 10. 11:55
 13/14 anonim ***** válasza:
Esetleg ilyen Kodi box meg ilyesmi tud olyat, hogy amennyiben a hanghardver is okésan be van állítva, akkor vagy passthrough, vagy 6 analóg kimenet módban kérdés nélkül 5.1-ben játssza az 5.1-et. Kevésbé alsópolcos tévéken is el tudom képzelni, hogy a digitális kimenet élből megvitatja a házimozi erősítővel, hogy kinek miből mi a legmagasabb protokoll, amire képes, és az dekódol, aki jobb benne...
2023. jún. 10. 13:53
 14/14 anonim ***** válasza:
Ajh, de most nézem, írtad is, hogy minden más frankón megy... TV szoftvere és a Youtube app rajta a legfrissebb? TV típusa?
2023. jún. 10. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!