Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Kell nekem külső DAC ehhez a...

Kell nekem külső DAC ehhez a hangkártyához?

Figyelt kérdés
Fejhallgatót tervezek venni. Alaplapi hangkártyára kötném. Azt mondják, hogy azok nem tudják rendesen meghajtani a fejhallgatókat külső DAC nélkül. De ez egy high end alaplap, van az integrált hangkártyában DAC és AMP is. A DAC ESS ES9023P, az AMP Texas Instruments RC4580 chip.
2023. ápr. 24. 23:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
32%

Melyik alaplap?

És milyen fejhallgató?

2023. ápr. 24. 23:48
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tedd fel itt is a kérdést:

[link]

Egész jól kisegítenek ha részletesen leírod a problémádat.

2023. ápr. 25. 01:27
 3/14 anonim ***** válasza:
66%
#2: Itt is tudnak segíteni csak a kérdező leírhatná, hogy egyrészt milyen alaplapot használ - ugyanis az erősítő IC-t sokféleképp lehet használni, így adott impedanciánál többféle feszültséget adhat le - másrészt leírhatná, hogy milyen fejhallgatót nézett ki - mert többféle impedancia és terhelhetőség adott.
2023. ápr. 25. 01:36
 4/14 anonim ***** válasza:
25%

"De ez egy high end alaplap, van az integrált hangkártyában DAC és AMP is."

Megválaszoltad magadnak a kérdésed. Tudunk még valamiben segíteni?

2023. ápr. 25. 06:14
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Minden hangkártyaban van dac.

Inkább az a kérdés hogy milyen hangminőséget akarsz. Egy 10-20 ezres fejhallgatohoz nem vennék semmit. Vagy kipróbálom és elfontom hogy kell e, nem előre vizionalok egy hiabat amit meg akarok oldani.

2023. ápr. 25. 07:19
 6/14 anonim ***** válasza:
50%

Az a DAC chip jó, márkásabb DAC-okba raknak ESS chipet.

Neke inkább az erősítő a szűk keresztmetszet, mármint minőség szempontjából. Funkcionálisan teszi a dolgát, de azt nem tudhatjuk hogy elég-e a fejhallgatóhoz. Márka? Típus?

2023. máj. 2. 18:06
 7/14 A kérdező kommentje:
Hatoska, fejhallgató vagy alaplap típus? Azért leírom mindkettőt. Alaplap Asus Rog Crosshair Dark Hero VIII, vagyis X570 csíp. :) A fejhallgató Razer Barracuda, szimpla, mikrofon nélküli, de még nem rendeltem meg, mert halogatom.
2023. máj. 3. 18:47
 8/14 anonim ***** válasza:
49%
ATH-M40X-t inkább az sokkal jobb fejhallgató.
2023. máj. 3. 19:04
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem teljesen értem, hogy miért írod ezt. Az Rtings tesztje szerint (márpedig azok értenek hozzá), semmiben nem jobb az ATH-M40X, mint a Barracuda. Nagyon sok fejhallgatót megnéztem, összehasonlítottam, elolvastam, és fel is próbáltam, így kompromisszumot kötve választottam a Barracudát, például azért is, mert textil a párnája, nem műbőr, és úgy tudom, hogy szemüvegeseknek, mint amilyen én is vagyok, sokkal kényelmesebb az, mint a műbőrök. Egyébként, legszívesebben a Bose 45-öt venném, csak ismerem magamat, hogy a fejhallgató többet lesz a fiókban, mint a fejemen, és akkor már azt mondtam, hogy inkább egy 60 ezrest ne használjak, mint sem egy 100 ezrest.
2023. máj. 3. 19:19
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha szemüveges vagy akkor az ATH-A550Z felé nézelődnék, mert annak elég kényelmes a kialakítása.
2023. máj. 3. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!