Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Magassugárzó hangszóró. Miért...

Nagy000100 kérdése:

Magassugárzó hangszóró. Miért bug? Minimálisan szól de a bugása hangosabb! Ez miért van? Lehet ezt orvosolni??

Figyelt kérdés
2023. ápr. 15. 18:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Akkor nem a hangszóró, hanem a végfok szállt el. Kétlem, hogy ezt meg tudod javítani, inkább vidd el egy szakemberhez.
2023. ápr. 15. 21:53
 12/22 A kérdező kommentje:

Köszi

De ha végfok szált volna el akor szerintem a többi hányszor is bugna és süsögne! De a többi az tökéletesen müködik! Csak a magassugárzó csinálja ezt!

2023. ápr. 15. 21:57
 13/22 anonim ***** válasza:
Minden hangszórónak külön végfoka van egy normálisan összerakott erősítőben.
2023. ápr. 15. 22:03
 14/22 A kérdező kommentje:

Értem. Hangfaloszloprol beszélek.

Lehet igazad van. A hibára meg nem igen jöttem rá. Esetleg ötlet hogy a magassugárzót hogy lehet ki próbálni máshogyan hogy ne sérüljön!!?? Hogy rá jöjjek hogy a hangszóró a kuka. Vagy az erősítővel van a gond.

2023. ápr. 15. 22:16
 15/22 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Elég egyszerű. Egy magassugárzó (vagy bármilyen hangszóró) nem tud búgó hangot produkálni. Sőt, még károsodhat is, ha ilyen jelet kap.

Ezért volt furcsa már a kérdés is, csak az már megszokott, hogy erősítővel egybeépített hangszórókat is szoktak simán hangszórónak nevezni laikusok, így nem lehetett sejteni, mire gondolhatsz.

2023. ápr. 15. 22:25
 16/22 anonim ***** válasza:
Legfeljebb egy másik erősítővel tudod kipróbálni a hangszóród. Illetve ha van multimétered, akkor rámérhetsz azzal is. 4-16 ohm impedancia a megfelelő érték, ha ettől szignifikánsan eltér, akkor kuka a hangszóró.
2023. ápr. 15. 22:31
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a multiméteres megoldaást ki próbálom
2023. ápr. 15. 22:58
 18/22 A kérdező kommentje:
Szervizmérnök úr írtam privában
2023. ápr. 15. 23:00
 19/22 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Nyugodtan írhattad volna ide is, hogy ne csak engem irritálj az igekötők dadogó különírásával, meg úgy egyáltalán a magyar helyesírás sárba tiprásával.

-----------------------

le írom

Be kapcsolom

le veszem

Halkan az is szól de "búgó" sistergő hangot ad ki folyamatosan. Ha 1 hangerore veszem le a erősitőt akor is.

Akor al el a bugása ha teljesen le veszem a hangerő!

----------------------------

Lehet, hogy van egy kis fogalomzavar a hangokkal, időnként lehet tapasztalni ilyet is a fórumokon, amikor félrevezetően fogalmaznak.

Búgásnak nevezel valamit, amit egy magassugárzó nem is tudhat, illetve attól már régen tönkre is ment volna.

Búgó hang fogalma, egy mély tónusú, jellemzően 100 Hz alatti hang. 100 Hz felett már inkább zúgásnak mondjuk.

50 Hz például nagyon szépen tud búgni (a mélysugárzón).

De te nem azt hallod szerintem, nagyfrekvenciás gerjedése van a végfoknak, javítást igényel.

2023. ápr. 16. 09:08
 20/22 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Mármint 50 Hz szinuszra gondoltam, mert az sem mindegy.
2023. ápr. 16. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!