Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Van különbség a PS5 és Xbox...

Van különbség a PS5 és Xbox Series kontrollerek között sportjátékokban?

Figyelt kérdés

FIFA, NHL, NBA, NFL, MLB, Nascar, F1, MotoGP, amivel játszanék.

Olvastam, hogy a DualSense nem csak rezeg, hanem haptikus feedback, adaptív ravasz is van.

Van ennek valódi jelentősége a fenti játékokban? Xboxot próbáltam már, az is elég jó, rezeg a rázókövön, egy-egy nagyobb ütközésnél/szerelésnél NHL-ben meg Fifában.

Ehhez képest mivel jobb a PS? Nem csak néhány felhájpolt lövöldözős játékban használják ki ezeket a funkciókat?

Megéri ezért PS-t venni, vagy Xbox Series X? Mert ugye a PS egy 10-essel drágább, kicsivel gyengébb HW, kisebb tárhely a játékoknak, illetve a PS Plusban nincsenek sportjátékok, ellenben a Game Passal.

2023. márc. 26. 21:32
 1/6 anonim ***** válasza:
58%
CSAK az adaptív ravaszért fölösleges.Annyit tud hogy ha pl. kötelet húzol akkor ellen tart, nehezebb lenyomni a ravaszt.
2023. márc. 26. 21:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Hát a sportjátékok azok tök egyformák a gépeken. Ami különbséget tudok az az, hogy az Xbox Game Pass előfizetésben mindig benne van a legújabb MLB The Show és a (mindig) tavalyi EA sportjátékok.
2023. márc. 27. 11:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Game pass miatt én is az Xboxot javaslom, az EA play benne van, és így sok EA sports játék.
2023. márc. 27. 11:09
 4/6 anonim válasza:
Nekem van mindkét konzol. Bár én nem sportjátékokban utazom, de a Cod warzone 2-t mindkét gépen kipróbáltam. Számomra zavaró volt multizás közben az adaptív trigger, illetve kényelmesebb számomra a box kontrollere. Jópofa funkciók vannak a dualsense-ben, de néha már inkább zavaró, mintsem hozzá tenne az élményhez.
2023. márc. 31. 11:15
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Az igaz, hogy az eltolt analóg karok miatt kényelmesebb az Xbox, mert mikor kitolom jobbra-balra, nem kell a bal hüvelykujjamnak annyira kifacsart pozícióban lennie mint a PS-nél?

Arra emlékszem, hogy az első Xbox vs. PS2-nél jóval kényelmesebb volt a box, de azóta a PS-nél nagyobb távolság van már a két analóg között, illetve most az 5-nél nagyobb maga az egész kontroller, lentebb fogja az ember, így talán elég magasan van a bal analóg így is.

2023. ápr. 3. 13:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem PS4-em volt csak, azzal tudom összehasonlítani az Xbox controllerjét.

Számomra a boxnak az aszimetrikus joystick elhelyezése sokkal kényelmesebb.

A hüvelykujjad nincs kifeszített pozícióban, relaxáltabban fekszik a joysticken. PS4-nél emlékszem, hogy néha jól esett egy kis szünetet tartani.

PS5nél már tanultak belőle és a nagyobb mérettel már kényelmesebb.

De engem a box megvett ezzel a design-al.

Nem hiába költött a microsoft rá 100m dollárt a kontroller fejlesztésére.

[link]

2023. ápr. 3. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!