Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Generáció különbség? lent.

Generáció különbség? lent.

Figyelt kérdés

Miért van az hogy mi 30felettiek nem nézzük le azt akinek pl egy nyomógombos telója van, amig a mostani fiatalok iphone, samsung mániások, és lenézik a többieket?

ez a korosztály menőzésből kisírja a legújabb iphone, samsung telókat, mert lenéznék őket?

holott kb a social média, facebook,stb miatt vesznek ilyen telókat.

ez náluk nagyzási mánia?

#Tinik, vs felnőttek
2023. febr. 27. 12:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Miből derül ki, ha valaki lenézi a másikat?

Pl. ilyen szavakból:

"iphone, samsung mániások"

"a korosztály menőzésből kisírja a legújabb iphone, samsung telókat"

"nagyzási mánia"

Szóval a kérdésedből nekem az jön le biztosan, hogy Te lenézed a fiatal korosztályt.

Amúgy azt nem tapasztalom, hogy valakit csaka zért lenéznének, mert nyomógombos telefont használ.

2023. febr. 27. 12:32
 2/8 A kérdező kommentje:

Pedig ezt teszik a tinik.

hogy ez miatt lenézem e őket?

igen.

mert apuci/anyucinál kihisztizik. :)

2023. febr. 27. 12:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ők ebbe nőttek bele. Nálunk annó még vezetékes telefon sem volt és Ferrari drukker is úgy lettem hogy azt sem tudtam hogy a Ferrari piros, mert színes tv-nk sem volt.

De nincs új a nap alatt, a ph.szméregetés akkor is divat volt.... Csak akkoriban azzal ment a vetítés, hogy kinek van zsigulija, vagy trabantja, meg milyen biciklije van :D

2023. febr. 27. 12:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Te általánosítasz úgy, ahogy szerinted ők teszik.

Sok családban mindennapi meleg étel sem megoldott, nem hogy telefont vegyenek...

2023. febr. 27. 12:43
 5/8 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem ez család, nevelés, társaság kérdése.

Ismerek én olyan 30 felettit is, aki rá van kattanva mindenre, amit éppen menőnek érez, akár telefon, vagy más kütyü, vagy sportszer, de akár még ruházat, cipők is.

Fiatalok között is vannak bőven, akiknek nem ez a legfontosabb.

De nyilván már szinte mindenkinek okostelefonja van. Sokaknak (idősebbeknek) a munka miatt is kell, állandó e-mail hozzáférés, különböző online konferencia platformok, stb.

68 éves munkatársam is használja a zoom-ot, a teams-et, a vibert, mindent.

2023. febr. 27. 12:49
 6/8 anonim ***** válasza:
82%

Én 25 vagyok, tehát beleesek az általad jellemzett korosztályba. Dolgozom, megvettem magamnak a legújabb iphone-t, de hidd el, rohadtul nem érdekel másnak milyen telefonja van.

Mindig volt, aki többnek gondolta magát egy drágább vagyontárgy miatt, legyen ez egy új telefon, vagy egy új autó! Mert bizony sok 30 év feletti luxusautóval járkáló egyén biztos ugyanúgy lenézi a kevésbé tehetőset, mint szerinted a telefonok esetében a fiatalok.

Ez az egész ki van sarkítva.

2023. febr. 27. 13:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Én inkább azt vélem, hogy megfertőzhető egyedek kortól függetlenül.

Kérdezz meg egy ilyen drogost, hogy van e mindenre ideje, minden nap és elintézi azokat...kevés vagy 1-se vallja azt, hogy lenne.Miért? Azt láthatjuk utcán vagy a betegesebb családokban is;)

Értelmetlenül pazarolják idejüket és irritálja őket, ha más nem áll be a birkák közé;)

2023. febr. 27. 16:43
 8/8 Salx Narval ***** válasza:
Az általánosítás nem túl szerencsés megközelítés mert nem hinném, hogy a különböző korosztályok két pólusra osztva jellemezhetőek lennének a viselkedésük, ill rivalizálásuk alapján. Fiatalok, idősebbek, netán öregek, teljesen mindegy, minden korosztályra jellemző lehet bármilyen viselkedési forma. A te esetedben kölcsönösnek tűnik a lenézés, de miért is? Én elengedném a helyedben ezt a dolgot és nem bosszankodnék értelmetlenségeken, ez már nem a te problémád és az enyém sem sajnos.:D
2023. febr. 28. 03:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!