Nyomod1 kérdése:

Létezik kis erősítő?

Figyelt kérdés

Minap megtaláltam a kb 1 éve tönkrement nagy hangszóróimat, amit amiatt raktam félre, mert azt mondták rá, hogy olyasvalami ment tönkre benne, amit ki kell cserélni.

Még autóban használtam.

Én szétszedtem, és találtam benne egy kis réz tekercsekből álló lapot, aminek a közepébe (réztekercs közepébe) ilyen szürke furcsa törékeny anyagú dolgot találtam, természetesen eltörve.

Ez a maga a tekercsekből álló lap, ez egy kisebb erősítő? Ha igen, ilyet találok másikat? Sajnos laikus vagyok ilyen téren, viszont nem szívesen költenék sokat egy ehhez hasonló teljesítményű hangszóróra.

2023. márc. 13. 12:54
 1/4 lali24 ***** válasza:
100%

nem, nem erősítő, sávszűrő.

az a szürke izé meg valószínűleg ferrit.

(egy kép sokat segítene az azonosításhoz)

2023. márc. 13. 12:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Típushoz keress hangváltót, ára alapján látod, hogy neked megéri-e.
2023. márc. 13. 13:13
 3/4 anonim ***** válasza:
2023. márc. 13. 15:40
 4/4 A kérdező kommentje:

Ez egy olyan lapka, ami egy plusszal(+) és egy minusszal(-) kezdődött. Konkrétan ez az ami kijött a hangfalból, ha bekötöd a hangszórót, erre kötöd rá.

Utána van maga a lap, aztán abból megy egy +,- a magas hangnak, és +,- a mélynek

Csak onnan gondolom hogy valami erősítő szerűség lehet, mert amikor külön csak a mély hangszóró akartam rákötni, nem szólt, csak ha lapkávak együtt használtam.

2023. márc. 16. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!