Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Létezik még egy tokban megvaló...

Létezik még egy tokban megvalósított komplementer vagy kvázi komplementer végfok?

Figyelt kérdés
A Titze Schenk könyv a TDA1420-at említi, de egy FET-es megoldás még jobb lenne.

2020. jan. 5. 20:36
 1/6 anonim ***** válasza:
24%
hobbyelektronikán kérdezd. itt az emberek azt se tudják mi a tranzisztor.
2020. jan. 6. 07:12
 2/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Hogyne lenne, AO4614 például.

--------------------------------

HE-fórumon sok butaságot is lehet látni, azután szól az ember, tudatlan gyerekek pampognak vissza, mert az önérzet persze sokkal nagyobb, mint a tudás és tapasztalat. Nem nagyon lehet hosszabb távon elviselni.

Addig jó az ember, míg csendben meghunyászkodik és kiszolgálja az oldal érdekeit.

De ha már segítséget várnánk az illetékestől, hogy igazságosan intézkedjen (mondjuk egy személyeskedő valaki ellenében, ne az én szakmai írásom tüntesse el), akkor hirtelen érezzük, hogy semmik vagyunk, szolgák csak.

Meg amikor egyszer válaszolt nekem privátban egy ilyen törlő ember és akkor azt lehet látni, hogy gyerekes butaságokat magyaráz és még a helyesírása is szánalmas, ott telt be a pohár.

Mindennek van határa, nem fogok hobbiból támogatni egy olyan oldalt, ahol semmibe nem nézik az embert.

máj. 27. 07:21
 3/6 Szirty ***** válasza:
Kicsit pontosíthatnád mit is szeretnél kérdezni, mert amit leírtál annak nagyon eltérő dolgok is teljesen megfelelhetnek.
máj. 27. 18:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Hang végerősítő utolsó fokozatának kellene, tehát jó lenne,ha 5-10 W-ot tudna. Ma már tudom, hogy egyértelműen bipoláris tranzisztorokkal.
máj. 27. 19:29
 5/6 Szirty ***** válasza:

Tehát olyan hibrid áramkört keresel amiben csak a két végtranzisztor van benne, de a végerősítő többi aktív alkatrésze diszkrét elem (meghajtó tranzisztorok, nyugalmi áram, stb, stb)?

Milyen előnnyel járna ez a megoldás?

A fordítottjával már találkoztam. A végerősítő "eleje" egy tokban van, a végtranzisztorok és a meghajtók meg kívül....

máj. 28. 14:27
 6/6 A kérdező kommentje:
Valamikor volt ilyen. Gyárban válogatott tranzisztorokkal, a két tranzisztor egymáshoz sokkal közelebb, mint a külön tokban megvalósított. Ha jól emlékszem a munkapont beállítás is tokon belül volt. Az "elejére" saját elképzelésem van. Az előnye, hogy a két tranzisztor közötti hőmérséklet különbség minimális.
máj. 28. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!