Mit jelent a mélynyomónál az, ha a keresztező szűrő alsó frekvenciahatára alacsonyabb, mint a frekvenciaválasz legalsó frekvenciája?
A Taga Harmony TSW-80 mélynyomó specifikációjában a keresztező szűrő frekvencia 35 Hz - 150 Hz. Ugyanakkor a frekvenciaválasz tartománya 50 Hz - 150 Hz (a saját honlapjuk adatai). Nem vagyok szakértő, de nekem furcsa hogy a vágási frekvencia akár mélyebben is lehetne, mint a mélynyomó által kiadni képes legmélyebb hang.
Van ennek így értelme? Köszönöm.
Ui: a TSW-90 mélynyomónál a frekvenciaválasz 30 Hz - 150 Hz, a keresztező frekvencia 35 Hz - 150 Hz, amiben már van valami ráció.
Így nem sok értelme van egyébként, túl sokat nem foglalkozhattak vele, ugyanazt az elektronikát használhatták fel, amit a TSW-90 ben, azért ennyi az elektronika vágási frekije.
Most a 10 ezer Ft különbség van köztük, akkor inkább a TWS-90.
Én egyébként 3 éve használom egy TAV606SE szett társaságában a TSW-90 es subot, meg vagyok vele elégedve.
Köszönöm a válaszokat.
@Zzzoli
Én is úgy gondolnám, a plusz 10 eFt-ért egy szinte teljesen más kategóriába eső mélynyomót lehetne kapni, annyira nagyok az eltérések. Nálam egy kicsit speciális helyzet van, mert a mini hifimen semmilyen subwoofer kimenet nincs (sajnos a lecserélés most nem téma), ezért csak a hangszórókimenetes összekötés játszik. Nem igazán olvastam arról, hogy ez milyen eredményt jelent a subwoofer kimenetes kapcsolathoz képest, de csak ez a változat jöhet szóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!