Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi a baja a VHS lejátszónak?

Mi a baja a VHS lejátszónak?

Figyelt kérdés
Alapvetően rendeltetés szerűen működik, de ha a REW funkciót szeretném használni, akkor nem hajlandó visszatekerni. A másik probléma az, hogy a kiadásnál ugyan kiadja a kazettát (nem tépi be), de utána beragad a kiadó tálca és error, majd kihúz, újra bedug, és működik. De ezt mostanában rendszeresen csinálja.

2023. febr. 26. 13:29
1 2
 11/13 DK-s ***** válasza:

#10-nek:

A szalag-szorulás a használatból következik. Minden lejátszásnál vagy pörgetésnél egy picikét szorosabb lesz, végül már annyira szoros, hogy már a videó sem bír vele.

Ergo: #2-es tanácsa nem hogy segítene ezen, hanem fokozni fogja a problémát.

Szoruló szalagra a megoldás a kézi áttekerés úgy, hogy a feltekerendő szalag laza legyen, vagyis igen időigényes játék. Magnókazettáknál mivel sokkal kisebb a szalagdob és a szalagmennyiség, ezért nem kellett a feltekerendő szalagot lazává tenni. Fogtál egy hatszögletű grafitceruzát, azt beledugtad, és annál fogva pörgetted a kazettát. Szinte mindenki simán csak tekerésre használta, mert az akkori technikáknak még voltak hiányosságai, és nem is tudták hogy a szalagot is lazítják vele.

2023. márc. 1. 19:51
 12/13 A kérdező kommentje:

Basszus...

Én meg használat után mindig meghúztam, hogy nehogy betépje.

Jó hülye vagyok... Ezek szerint mégse értek hozzá annyira.

Nem gondoltam volna, hogy az a jó, ha nem teljesen feszes.

2023. márc. 1. 20:15
 13/13 DK-s ***** válasza:

#12-nek (kérdezőnek):

A videó szalagtovábbító rendszere automatikusan gondoskodik róla, hogy lejátszás közben a fejen elhaladó szalag feszes legyen.

Ha szoros a szalag a dobon akkor erősebben kell tekernie, azt viszont le fogja szabályozni egy védelem, ami megakadályozza a szalag kinyújtását vagy eltépését.

Ezért nem pörget vissza. Az előre-pörgetésnél más áttételek vannak, azt el tudja végezni. De előbb-utóbb már el fogod érni azt a pontot, amikor le sem játssza, és előre sem pörget.

2023. márc. 2. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!