Mélyládába passziv membrán mehet közponositó pille nélkül?
Egy teljesen gyári hsz-ból akarok passziv membránt tenni egy zárt mélyládába.
Nem ismerem semmilyen paraméterét a hsz-nak, csak annyit, hogy kinai 40 cm-es habszivacsos hifi hsz, lágy felfüggesztéssel.
Az alsó határfrekijét akarom a ládának lejjeb hangolni.
Értem. Köszi. Az ha elméletben még lejjebb hangolódna az tutkó lenne, az lenne a cél.
Annyira szét tudnám kapni a hsz-t, hogy a lengőtekercs is lekerülne, de visszatenni már nincs kedvem akkor semmit mert annyira nem értek hozzá meg nincs kedvem bibelődni annyit.
"A lengőtekercsnél levő központosító elhagyása miatt az könnyen elmozdulhat oldalirányban, ezért lehet, hogy a lengőtekercs súrlódni fog a mágneskörben"
Nem biztos hogy ugyanarról beszéltek.
A passzív membránnak nincs lengőtekercse és mágnesköre.
Lehet, de azt sikerült írni hogy egy gyáriból átszereled a passzív membránt egy mélyládába amit magad építesz :)
De akárhogy is, a passzív membránnak még hangszóróból való átalakítás után sincs szüksége lengőtekercse és mágneskörre.
Azt meg akarod hagyni?
Nem a mágneskört leszedném mindenképp, csak az vt a dilemmam, hogy a központositó pille elhagyása az jó vagy rossz, de akkor mint kiderült nyugodtan leszedhetem azt is.
Viszont most néztem egy hsz-javitó mester vidóját ahol az fs mélyebbre hangolására mutatott trükköt a központositó pille bevagdosásával. Na ezt is lehet kipróbálom az aktív hsz-n, igy tuti 20 hz-ig le fog menni a láda.
"...igy tuti 20 hz-ig le fog menni a láda."
Már ha elég nagy. Az enyém 120 literes, az egész jól lemegy.
Az enyém kb 15 literes.
50 hz-ig lineárisan hallom, onnan lejjeb 40 körül picit beszakad, a 30 hz körül megint jól szól, és 30-tól lefele meredeken zuhan az átvitel.
Egy 30 cm-es autohifi mélyláda.
Ebbe megy a 40 cm-es passziv membrán.
Köszi majd jövö héten irok hogy sikerült a teszt.
(Az a baj a 30 cm-es hsz-val, hogy lapos kivitel és nem tudom egyszerüen bemetszeni a központositó pillét. Keresni kell speckó vágószerszámot.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!