Elmagyaráznád, hogy ez a "dobozka" így mire szolgál a mikrofonnal együtt? (kép lent)

Figyelt kérdés

Kép:

[link]

Azaz ha egyszer rádiós mikrofon, akkor a mikrofon az adó, na de az az övre csatolható kis dobozka a fülhallgatóval mi célt szolgál? Az is vesz valamit a nagy vevőegységtől? Egyszerűen nem értem, pedig nagy koncerteken is kivétel nélkül látom, de fogalmam nincs, miért van az ott.

Valaki elmagyarázná, aki ért hozzá?

Köszi!!

2010. okt. 5. 09:45
 1/8 anonim ***** válasza:

kicsi a kép, De:

a) lehetőség: az nem fülhallgható, hanem "zakó mikrofon" .

b) lehetőség: az a visszhang, vagy a sugó beszél rá mint a tv-ben.

2010. okt. 5. 14:07
 2/8 A kérdező kommentje:

köszi, de

a, mit jelent a "zakó" ??

b, és ez mit jelent? előre fel van véve vagy olyan mint egy MP3 és azt játssza a fülébe miközben énekel ? (leegyszerűsítve)

De mindennek mi az értelme ? Kiáll nagy koncertre pl Madonna és nem tudja a szöveget vagy mire szolgál ?

2010. okt. 5. 19:35
 3/8 A kérdező kommentje:
NAGYON SZERETNÉM TUDNI, VALAKI BŐVEBBEN KIFEJTENÉ ?
2010. okt. 7. 21:10
 4/8 anonim ***** válasza:
A nagy mikrofon az énekes kezében van, és Blutoottal kapcsolódik a kis dobozkához, ami az énekes ővébe, zsebébe bárhova van eldugva. A kis mikrofont pedig kábelesen csatlakoztatják a dobozkához. Ilyent használnak, akiknek a kezük el van foglalva, és pl a zakó, pulcsi nyakához csíptetik. Egyszerre nyilván csak az egyiket használják. Az énekesnek nagy mikrofon, mert az ugy elegáns. Politikusnak, vagy bemutató személynek meg a pici. A dobozkában van egy bloutotth vevő a mikrofon felé, és egy rádióadó, a nagy doboz felé, ami nyilván távolabb van.
2010. okt. 7. 21:23
 5/8 A kérdező kommentje:

köszi szépen, de nem értem, nagyon nem

Madonna, Coldplay koncerten is egyszerre volt ilyen kis füldugasz és dobozka is az övén és ugyan akkor meg külön rendes kézi mikrofonba énekelt

ezért nem áll össze a kép nekem :((

2010. okt. 7. 21:47
 6/8 anonim ***** válasza:
a kis headset azért van, hogy azon át hallja a zenekari alapot, igy koncert közbe "ne menjen el az erdőbe" vagyis szikronba tudjon énekelni, valamit a roadok is azon keresztül tudnak utasitásokat adni ha valami probléma van a hanggal
2010. okt. 8. 06:18
 7/8 anonim ***** válasza:
a zakómikrofon az amit felcsíptet a zakójára valaki. mint a tv-ben :)
2010. okt. 8. 14:23
 8/8 A kérdező kommentje:

06:18

nos én is valami hasonlóra gondoltam, csak ebben az azegy amit nem értek, hogy hát ő is ott van a színpadon a zenekarban, azaz hallja az alapot, nem ?

Vagy úgy érted, hogy ott elnyomja a hozzá legközelebb eső akármilyen hangszer, és ezért kell neki egy "összesített, általános" alap a fülébe?

Csak így meg gáz, mert ha valami gixer miatt leáll az egész, akkor ő meg énekel tovább ... nem ?

Na de nagyjából érthető, köszi szépen, tehát akkor ez is egyfajta MP lehátszónak hívhatjuk, ha az alapot hallja + kapja az utasításokat, ehhez meg kell a dobozkával is a rádiós kapcsolat nyilván.

Tehát akkor ehhez még tartozna egy adó, mint a mikinél egy vevő, avagy a másik elgondolás, hogy maga a miki vevőegysége egyben szolgál ehhez a dobozkához adóként is?

Nagyon köszi ! (biztosfárasztó vagyok, de idegesít, h nem értem teljesen ... bocsi)

14:23

oké, ez így világos igen, na csak itt fülhallgató van és nem csíptethető miki, de amúgy az okés, azt ismerem, köszi szépen

2010. okt. 9. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!