Ha egy eszközbe 2 vagy 4 alkáli elem vagy AA akksi kell, akkor így helyettesíthető?

Figyelt kérdés

Teszem azt 4 db elem kéne az eszközbe, akkor 2 dummy + 2 db 3.2v-os lítium akksival ugyanúgy működne (vagy ha kettő kell bele akkor 1 dummy + 1 ilyen lítium AA)? Tudom pici túlfeszültség lenne, de vélhetően még nem ütné ki a gépet.

Vagy valamilyen alternatíva, megoldás ami költséghatékony, de elegendő energiát biztosít, azaz nem merül le hamar nagyfogyasztó esetén sem?

Köszönöm.

2023. febr. 15. 08:14
 1/7 A kérdező kommentje:
Közben találtam megoldást, van 3.6v-ról 1.5v-ra stabilizált usb tölthető lítium akksi, bár 4 db-nak elég borsos ára van. Cserébe bírja is szerintem az eszközben, illetve az újratöltögetést is.
2023. febr. 15. 08:39
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Milyen gép ez? Mennyire érzékeny?

Talán a legjobb megoldás az AA méretű 1,5V-os li-ion akkumulátorok alkalmazása lenne.

3,2V-os li-ion akksi nincs. 3,6 a névleges és 4,2V a feltöltött állapot. Ha kettőt raksz vele az már nagyon sok!

2023. febr. 15. 09:26
 3/7 anonim ***** válasza:
78%

Ja látom megtaláltad a 1,5V-os akkukat.

Azokkal egy baj van, kitartja a 1,5V-ot végig. Tehát a készülék nem fogja látni hogy mikor merülnek le. Egyszerűen csak kikapcsol, amikor az akku lekapcsol. Ez egy olyan eszközben ahol van valamiféle kikapcsolási folyamat, ott problémás lehet. Mondjuk egy fényképezőgépnél kártyára írás közben kapcsol le az akku, akkor elvesznek az adatok, kint marad az obi, nem húzza vissza, stb.

Esetleg még meg lehet azt csinálni hogy készíteni egy akkupakkot ami befér az AA akkuk helyére. Rátenni egy DCDC konvertert, vagy egy powerbank modult.

2023. febr. 15. 09:32
 4/7 Morzsi007 ***** válasza:
55%
A Lithium-os AA aksik nem sokat bírnak, mivel kicsi méretű cella fér el. Igaz tölthető, egyszerűen USB-ről akár, de talán 1000 mah sincs a kapacitása, ami felhasználható. Újrölthető Nimh-s aksit használnék, ebben van nagyobb kapacitású is, de ezek 1,2V-osak, ha feszültség érzékeny az eszköz, akkor figyelembe kell venni ezt is. Az Eneloop aksikat többen favorizáljak, érdemes utánanézni.
2023. febr. 15. 12:48
 5/7 A kérdező kommentje:

Igen, fényképezőgépbe kellene igazából, azok meg elég kényesek az ilyenre.

[link]

meg ilyesmit

[link]

néztem, ezek jónak tűnnek. Van 2900 mAh-s VAPEX ill. 1950-es Fuji akksim is már évek óta, utóbbi időben nem nagyon használtam egyiket sem ilyen céllal, más jellegű eszközökbe szoktam tenni, ha már használom. Fényképezőbe már nem valók, hiába a nagy névleges kapacitás, hamar megeszi őket akármelyik is, próbáltam többen is az akksikat.

És most újra akarom használni de valami értelmes lőhető képszámot szeretnék elérni (legalább 100-at, ha annyit kibír már örülnék).

2023. febr. 15. 13:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Aozokhoz az akksikhoz amelyikeken nincs USB lyuk, csak a két végén tölthető, azokhoz spéci 1,5V-os töltő kell! Ezt is vedd figyelembe!

Youtubeton láttam olyant hogy portrémarkolatból csináltak akkupakkot. Telerakták 18650-esekkel, meg raktak bele elektronyikát és lehetett vele használni a gépet. Ha van a géphez portémarkolat, lehet érdemes lenne megcsinálni.

2023. febr. 15. 13:10
 7/7 A kérdező kommentje:
#6 Azt tudom igen, hiába van li-ion akksihoz is jó töltőm, csak normált tud tölteni, ezt a 1.5-eset nem. Ezért akartam usb-t inkább. Bár a normál töltős jobbnak tűnik (mármint a 1.5-es).
2023. febr. 15. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!