Ha Telekom kábeles (optikai szálas) csomagra vált valaki milyen szerelés lesz, Valaki azt mondta valami doboz lesz a tv hez, az milyen doboz?
"Szia, majd írd meg mit mondtak, lécci!"
Ma bekötötték.
2 doboz van. Az egyik egy nagyobb cucc, abba megy be az optikai kábel. Ez adja az internetet wifin és kábelen is, illetve ebbe van bedugva a vezetékes telefon is. A telefon régi vezetékét le is vágta az oszlopról. A házba már csak a kis vékony optikai kábel jön be.
Ebből a dobozból pedig hálózati kábelen megy a tv-hez a internet ahol egy kis tenyérnyi dobozka van.
Ez: https://www.youtube.com/watch?v=l1TBOcWFi9k
"Szia, nálad is akkor megszünik a régi kabeles szolgaltatás?"
Igen, mert lemondom :D
Nem szűnik meg, csak közel fele annyiért szolgáltat a telekom mint a tarr kft...
"Nálunk igen azért érdeklődöm, hogy lenne jobb a masik kettő közül választani,"
Hát amit eddig láttam a telekomból az alapján ajánlani tudom. Nagyon jó az internet. A tv-is szépen működik, bár azt még nem nyomkodtam végig.
"A Vodafone, és a Telekom közül lehet választanom most.."
Nem tudom biztosan, de a vodához is kell a telekom. A telekom adja az optikát és utána a voda adja a szolgáltatást.
ezt tudja:
Nagyon, köszönöm a segítséget!🤗
Vannak még rendes segítők,
Most olasom S" díjcsomag már nincs, csak M től kezdődik, jól értelmezem?
Leg olcsób az "M" kábel náluk?
"Set top box a neve"
Smartbox. A set top box a más, a régi cuccnak a neve. Olyant már nem adnak.
"onnantól kezdve lebútítja a tévéd, mert csak azon keresztül lehet nézni."
Nem csak azon.
Ha a tévéd alapból nem olyan buta, és van CI+ interface benne, akkor nincs szükség smart vagy set top boxra, a koax mehet direktbe a tv-be. Több tv esetén is.
Az interface-be kell egy kártyaadapter, abba a kártya, és a tv fogja dekódolni a kódolt műsorokat.
Nyilván a szolgáltató műsorrögzítése nem fog róla működni, de ha a tv tudja, akkor igen.
És a lényeg, a tv saját távirányítóját tudod használni, nem kell másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!