Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ha Telekom kábeles (optikai...

Ha Telekom kábeles (optikai szálas) csomagra vált valaki milyen szerelés lesz, Valaki azt mondta valami doboz lesz a tv hez, az milyen doboz?

Figyelt kérdés

2023. jan. 30. 14:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%

"Szia, majd írd meg mit mondtak, lécci!"

Ma bekötötték.

2 doboz van. Az egyik egy nagyobb cucc, abba megy be az optikai kábel. Ez adja az internetet wifin és kábelen is, illetve ebbe van bedugva a vezetékes telefon is. A telefon régi vezetékét le is vágta az oszlopról. A házba már csak a kis vékony optikai kábel jön be.

Ebből a dobozból pedig hálózati kábelen megy a tv-hez a internet ahol egy kis tenyérnyi dobozka van.

Ez: https://www.youtube.com/watch?v=l1TBOcWFi9k

"Szia, nálad is akkor megszünik a régi kabeles szolgaltatás?"

Igen, mert lemondom :D

Nem szűnik meg, csak közel fele annyiért szolgáltat a telekom mint a tarr kft...

"Nálunk igen azért érdeklődöm, hogy lenne jobb a masik kettő közül választani,"

Hát amit eddig láttam a telekomból az alapján ajánlani tudom. Nagyon jó az internet. A tv-is szépen működik, bár azt még nem nyomkodtam végig.

"A Vodafone, és a Telekom közül lehet választanom most.."

Nem tudom biztosan, de a vodához is kell a telekom. A telekom adja az optikát és utána a voda adja a szolgáltatást.

ezt tudja:

[link]

2023. febr. 1. 18:17
 12/20 A kérdező kommentje:

Nagyon, köszönöm a segítséget!🤗

Vannak még rendes segítők,

2023. febr. 2. 03:40
 13/20 NTBS ***** válasza:
Szerintem egy box lesz az a doboz.
2023. febr. 2. 06:01
 14/20 anonim ***** válasza:
android box igen... de nem mindegy? doboz, doboz...
2023. febr. 2. 09:03
 15/20 A kérdező kommentje:

Most olasom S" díjcsomag már nincs, csak M től kezdődik, jól értelmezem?

Leg olcsób az "M" kábel náluk?

2023. febr. 2. 09:52
 16/20 anonim ***** válasza:
Set top box a neve
2023. febr. 2. 13:38
 17/20 anonim ***** válasza:

"Set top box a neve"

Smartbox. A set top box a más, a régi cuccnak a neve. Olyant már nem adnak.

2023. febr. 2. 15:09
 18/20 anonim ***** válasza:
Tök mindegy, hogy set top box vagy smart box, a lényeg hogy onnantól kezdve lebútítja a tévéd, mert csak azon keresztül lehet nézni. Sajnos nekem is ilyen van (Vodafone-féle) mert nincsen más kábeles szolgáltató a közelben. +1 irányító + tápegység hozzá + felesleges fogyasztó. Ha van más szolgáltató a közeledben én a helyedben arra kötnék (DIGI-nél nincsen ilyen köztes marhaság).
2023. febr. 7. 18:53
 19/20 anonim ***** válasza:

"onnantól kezdve lebútítja a tévéd, mert csak azon keresztül lehet nézni."

Nem csak azon.

Ha a tévéd alapból nem olyan buta, és van CI+ interface benne, akkor nincs szükség smart vagy set top boxra, a koax mehet direktbe a tv-be. Több tv esetén is.

Az interface-be kell egy kártyaadapter, abba a kártya, és a tv fogja dekódolni a kódolt műsorokat.

Nyilván a szolgáltató műsorrögzítése nem fog róla működni, de ha a tv tudja, akkor igen.

És a lényeg, a tv saját távirányítóját tudod használni, nem kell másik.

2023. febr. 8. 09:29
 20/20 anonim ***** válasza:
@19 Akkor is kell köztes eszköz, esetedben az a CI+ adapter és kártya... A lényeg hogy a DIGI-nél semmi nem kell hozzá.
2023. febr. 9. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!