IPad nálatok kiváltja a jegyzeteket?
Sziasztok,
Gondolkodom már egy ideje, hogy beruházok egy iPad-ra, elég sok időm megy el mire rendesen kijegyzetelek mindent, és gondoltam ez hátha gyorsítana a folyamaton. Azonban.. Fogalmam sincs, hogy mennyire jó az iPad ilyen felhasználásra. Néztem youtube-on videókat, a legtöbben ajánlották laptop mellé, viszont volt aki nem..
Mi a te véleményed? :) (Igen, tanulási jegyzetekről írtam.)
Nem csak az Ipadről, hanem az összes tabletről az a véleményem, hogy felesleges "köz" és pénzkidobás.
Tabletről pont annyira fogsz tudni gépelni, mint egy telefonon (sőt), semmivel sem leszel gyorsabb és kényelmesebb sem lesz. Ha már hozzácsatlakoztatsz egy billentyűzetet, akkor megint feleslegesen költöttél rá, és a funkcióját el is vesztette, ami mondjuk az, hogy kisebb mint egy laptop meg hordozhatóság stb.
Nekem Iphone-Macbook párosom van, én nem is tudom elképzelni azt az élethelyzetet, amikor ez a 2 nem lenne elég és egy tabletre lenne szükségem. Ha olyan meló van akkor MacBook, ami ugyanúgy teljesen jól hordozható normális billentyűzettel és trackpaddel és ráadásul még kényelmes is, ha meg nem akkor ott a telefon.
Mindegy, ez csak az én véleményem.
És a diktafonra tudtál rajzolni? Csak mert iPadra lehet rajzolni. Nem a 80-as években élünk már tata!
"Ájpeden sem fog gyorsabban mozogni a kezed, az megvan?"
De visszakereshető, javítható, elmenthető, megosztható, stb... a jegyzet. Megfelelő appokkal nagyon jó munkát lehet végezni jegyzetelés terén. Sokat segíthet... néhány koppintással le lehet tölteni az összes ppt-t, jegyzetet, anyagot, ...
A billentyűzetet az asztalnál ülve rácsattintod és írogatsz rajta. Aztán a buszon, vonaton, ágyban meg tanulgatsz róla bill nélkül... A kamerájával pillanatok alatt lehet fotózni, videózni, szkennelni (például a táblát) - amit szintén a jegyzetelős appokban fel lehet dolgozni, akár szöveggé alakítani, felolvastatni, stb.
Felhőtárhelyen tarthat a felhasználó mindent, vagyis soha nem tudja otthagyni, elhagyni, elveszíteni.
Ja és dikrafonként is lehet használni! Külső, vezeték nélküli mikrofonnal is.
Ha valaki tényleg csak úgy akar egy iPadon jegyzetelni hogy egy fehér képernyőre ír a tollal mint egy papírra, akkor felesleges.
De ha kihasználja a képességeit, akkor a lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen!
Nem kéne ilyen maradinak lenni srácok!
4
Telefonon és laptopon is bármi visszakereshető, javítható, elmenthető, megosztható, stb.
Pontosan ezt írtam, hogy ha neked venned kell egy billentyűzetet hozzá, akkor minek a tablet? Akkor magyarul laptopként akarod használni a tabletek, aminek egyébként semmi értelme, mert egy tablet sosem fog felérni egy laptophoz. Sem minőségében, sem kényelmében. Maradiságról írsz, de nem tudom ki az a maradi ember, akinek telefon nincs a zsebében 2023-ban, és kénytelen rablettel fotózni, mert csak az a kétszeres téglaméretű eszköz van nála. Teljesen logikus érv.
A felhőtárhely nem eszköz függő, telefonról és laptopról is tudsz bármit a felhőben tárolni. A telefont is lehet diktafonként használni, és ráadásul elfér a zsebedben.
Tehát magyarul pont arra amire való lenne, arra nem jó, mert irkálni felesleges, de pötyögni eszméletlen jó, amit igazából minden telefonon csinál az ember.
Képessége pont annyi van mint egy telefonnak, csak 2x akkora, egy laptophoz pedig nyilván nem ér fel, sem kényelemben sem hasznosságban.
Ez nem maradiság, ez tény.
Akkor is felesleges “köz” a telefon és a laptop között, mert semmivel sem tudsz gyorsabban dolgozni egy tableten mint egy telefonon. Nagyobb a kijelző, ennyi. Ha meg pluszban költesz is rá, mert billentyűzet kell, akkor el is vesztette az egyetlen “előnyét”, mert a tablet mellett a billentyűzetet is hurcolásznod kell.
Akkor inkább egy Macbook, az egy laptop, trackpaddel és billentyűzettel. 1000x kényelmesebb és a felhasználása is kiterjedőbb.
A tablet egy óriás telefon konkrétan, senki egyéb.
Felesleges... ja biztos azért adnak el belőlük évente több10millió darabot.
Azért nem szeretek bolondokkal vitatkozni, mert beranagadnak egy tételmondatba - "felesleges “köz” a telefon és a laptop között" - és abból nem lehet kirángatni. Csak az létezik amit ő használ és elképzelése sincs hogy lehet máshogy is létezni.
Mi van ha valaki nem akar laptopot, mert van neki asztali gépe és azon szeret dolgotni nagyobb/több monitoron. Az azért elég nehéz bevinni az előadóba!
Mindegy...
Aki jól használja a tabletet annak kiváló választás.
"Az azért elég nehéz bevinni az előadóba!"
Minek vinné?
Huhh... megyek inkább az ezotéria kategóriába... ott értelmesebbek vannak.
Jegyzetelni! Azt szeretne a kérdező... jegyzetelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!