Hogy lehet olyan embert felkutatni aki egy csöves tévét meg tud javítani?

Figyelt kérdés
2022. dec. 26. 08:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
22%
70-80-ban már bőven színes tv-k voltak a piacon. #8 akkor nálatok gyerekkorodban elég nagy csövesség lehetett, ha fekete-fehér csöves tv-n nézted a köp a macit 🤣
2022. dec. 26. 11:24
 12/22 anonim ***** válasza:
60%

Horizont TV-ből is van vagy 20 fajta.

Értem hogy a kérdező tudja milyen, de rajta kívül senki.

Puszira senki nem fog vele foglalkozni, akármilyen múzeumi is legyen.

2022. dec. 26. 11:27
 13/22 anonim ***** válasza:
75%

Horizont néven több készülék is létezett: Videoton TB642, TB652 és a kétnormás TF662:

[link]

[link]

[link]

[link]

Innen letölthető az ismertetője és kapcsolási rajza:

[link]

Ezeket 1964-1966 között gyártották. Már van benne néhány félvezető dióda, de alapvetően teljesen elektroncsöves. Az ellenállások, kondenzátorok – ha nincs korabeli – pótolhatók modernebbekkel, az elektroncsövek már nehezebb dolog, de talán kisebb-nagyobb utánjárással innen-onnan beszerezhetők, ha a képcső hibás azt már reménytelen beszerezni. Ma már tv szerelőt is nehezen találsz, olyat meg még nehezebben, aki még ért ezekhez a régi csöves készülékekhez. Egyébként nem biztos, hogy megéri megjavíttatni, mert azokon a sávokon, amelyeknek vételére ezek alkalmasak voltak már nincs adás. Nekem is volt egy Orion AT403-as, működőképes volt, de a mai körülmények közötti adások vételére nem volt alkalmas, elajándékoztam az egyik múzeumnak.

Esetleg próbálkozhatsz náluk, hátha:

[link]

2022. dec. 26. 12:20
 14/22 A kérdező kommentje:

Nem érdemes megadni a típusát mert attól még nem válik egy csöves tévé tranzisztorossá ha itt leírom a típusát. A lényeg hogy 4 perc kell míg bemelegszik. Ez sokat elárul.

A puszira munka felhozasa trollkodás. Vagy talán te kapsz a boltban kenyeret pusziért??

2022. dec. 26. 12:30
 15/22 anonim ***** válasza:
32%

Mikor én kissrác voltam ilyen colortron tv-n néztem az esti mesét

[link]

Éna feketefehér tv korszakot kb 6 éves koromig tapasztaltam meg/bár akkoriban az öregek nem cserélték le a tv-t igy sok nagyszülőnél sokan találhatták még meg az öreg orion meg egyéb fekete fehét tv-ket

Jó kis ndk tv volt, azt hiszem az anno ugy lett "kidobva" hogy még müködött, kb a rendszerváltás után 1-2 évvel vettek anyámék egy Philips tv-t

Amugy ha aza tv 70 előtti elektroncsöves, azt ma már senki nem fogja neked megjavítani

Horizont tv tuti volt még a 80 as években is amugy, talán színes is volt, nekem rémlik gyerekkoromból...

Az valami szovjet tv volt nem videoton!

2022. dec. 26. 12:38
 16/22 anonim ***** válasza:
75%

A Colortron már 1980-as gyártású, a Horizont az 1960-as évek közepe, persze, hogy nem emlékszel rá. A Horizont tv nem volt színes és nem volt szovjet, Videoton gyártmányú volt. Találtam még egy típust:

[link]

Kérdező, miért nem árulod el a típusát, mi van abban olyan titkos? Most már úgyis tudjuk, hogy elektroncsöves. Nekem megvan a Rádió és televízió vevőkészülékek 1964-1966, a „piros könyv”:

[link]

Ebben benne van a Videoton Horizont, Favorit, Sztár készülékek, amit a 13-ban linkeltem az elektrotanyáról letölthető. Ezek kapcsolástechnikailag nagyon hasonlítottak egymásra.

Esetleg valamelyik régi rádió és tv gyűjtőtől megkérdezheted, ők, főleg, ha idősebbek, még értenek hozzá, lehet, hogy megjavítják.

2022. dec. 26. 13:11
 17/22 A kérdező kommentje:
" Kérdező, miért nem árulod el a típusát, mi van abban olyan titkos? " pl. Mert nem tudom
2022. dec. 26. 13:42
 18/22 anonim ***** válasza:
62%
Ha megvan a hátlapja, akkor azon fel van tüntetve a típusa, de esetleg képek alapján is tudod azonosítani.
2022. dec. 26. 14:49
 19/22 A kérdező kommentje:
De most ép tőlem 60 kilométerre van
2022. dec. 26. 15:43
 20/22 Salx Narval ***** válasza:
2022. dec. 27. 04:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!