Akinek új Samsung TV-je van, hogyan oldja meg a DTS támogatottság hiányát?
Van külön erősítő+hangfal?
Csak azért, mert, ha a TV hangszóróit használod, akkor csak sztereo lesz a hangzás, DD 5.1-hez vagy DTS-hez több hangszóró kell.
A TV-k többségében nincs DTS dekóder, legalábbis régen nem volt ezért lehet, hogy nincs hang.
dts-t nem támogatja a tv
ahhoz külön hangrendszer kell
1.: Aha, van erősítő+hangfal. DVD lejátszóról kifogástalanul szól a DTS, természetesen a DD 5.1 is.
A TV és az erősítő egy optikai kábellel van összekötve, ezzel tudtam megoldani. Mivel a TV belső lejátszója nem támogatja a DTS-t, így pendrive lejátszásánál a DTS hanggal rendelkező filmeknél ki is írja, hogy Nem támogatott audioformátum, és ezen filmeknél nincs hang sajnos, de a kép megy rendesen. Nem az erősítő hibája, hiszen korábban LG TV-vel kifogástalanul nyomatta a DTS hangsávú filmeket is pendriveról (ugyanígy optikai kábellel volt összekötve akkor is a TV és az erősítő).
PC-ről lejátszva (ami HDMI kábellel van rákötve a TV-re), úgy viszont van kép is, hang is, viszont a hang nem DTS sajnos. Dolby Digital esetében semmi gond, sem PC-ről, sem pendrive-ról. A hangkártyán sincs tiltva semmi, mert korábban LG TV-re átvitte a DTS hangot is.
El kell felejteni a DTS hangsávú filmeket, mert a TV belső lejátszója nem tud vele semmit kezdeni? :/
Akkor a pendrive-ot a tv-be dugod?
Úgy tűnik, hogy a tv hibája, de a helyzet az, hogy az új tv-k már nem támogatják a DTS-t, az új LG-k se sajnos.
A DVD lejátszón meg nincs USB aljzat gondolom. Az szokott lenni a megoldás ilyenkor, hogy nem a tv-n akarod lejátszani a fájlt, hanem egy külső eszközön, pl egy tv okosítón (pl nvidia shield), azt rádugod hdmi-vel az erősítőre, majd az erősítőről még egy hdmi-vel tovább küldöd a jelet a tv-nek. Nyilván ehhez az is kell, hogy az erősítőn legyen 2 hdmi is.
Nem ismerem a TV-t, de nézd meg a hangbeállításoknál, valahogy tovább kellene engednie az érintetlen digitális jelet az erősítő felé az optikai kábelen keresztül.
Az LG tv-t is ugyanígy kötötted össze optikai kábellel?
4.: Aha, a pendrive-ot a TV-be. Igen, asszem pont egyik nap olvastam, hogy a 2018-nál újabb LG és Samsung TV-k (legalábbis jó sok közülük) már nem támogatja a DTS-t. Az előző TV-m egy 2016-os LG modell volt.
A DVD-lejátszón valóban nincs USB aljzat. Jelenleg nincs semmiféle külső médialejátszóm, amire külön rá tudom dugni az USB-t. A set top box hátulján van persze USB csatlakozás, de azon tiltva van, gondolom nem ilyen célokra van, nem ismer fel semmilyen pendrive-ot (megpróbáltam már, hátha).
5.: Néztem ezeket a hangbeállításokat is a TV menüjében, egyesével átnéztem mindegyiket többször is, de nincs előrejutás.
Aha, az LG TV is pontosan ugyanígy volt összekötve az erősítővel egy optikai kábellel, ott mindig rendben volt a DTS hang, mondjuk az az LG TV tényleg egy 6 éves készülék, azért ezekszerint több dolgot támogatott. Maga az optikai kábel sem sérült, vagy ilyesmi.
Amiket tenni tudok, legalábbis erre jutottam:
1. Nézem a DTS hangsávú filmeket PC-ről lejátszva (TV összekötve PC-vel, csak ugye nem a DTS hangsávot viszi át, mint azt feljebb is említettem, hanem sztereó csak; sem Kodival, sem VLC-vel nem ad DTS-t).
2. Konvertálás, pl. a Freemake nevű programmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!