A Playstation-nak és az Xbox-nak mi értelmük van? Vagy miért vannak “PC vagy konzol” kérdések?
Én a saját véleményem fogom most itt kifejteni:
Sárgakazis nintendon nőttem fel, majd kaptam PS1-t, tehát úgymond konzolon kezdtem a pályafutásom, voltak játékok amiket megszoktam, hogy kontrollerelen szeretek játszani, majd kaptam egy számitógépet, rájöttem, hogy ezzel sok több dolgot tudok csinálni, azonban drágább a PC, mivel kell billentyűzet, egér, monitor, és a legdrágább a gép, ami gyorsabban elgyengül a konzolhoz képest, (tv szinte mindenkinek van, tehát ps-hez meg xboxhoz több embernél jelen van)
Aztán átálltam csak gépre, majd 2018-ba vettem egy xboxot, mert szerettem volna újraélni a gyerekkori játékélményeket (crash bandicoot, tomb raider, resident evil, spyro, stb) Most van Xboxom és számitógépem, tök jó nosztalgiázni xboxon, csak rádugod a tv-re és kész van minden, megy minden, a számitógép kicsit összetettebb, 2020-ba vettem új gépet amin elfut minden, nyilván ezt többet használom, pl lövöldözős játék nekem kontrolleren felejtős... szóval dióhhéjba, konzolon nőttem fel, mert olcsóbb volt, gépen több mindent lehet csinálni de drágább, xbox meg kettő közötti átmenet, nosztalgia, meg jól összepárosítható az xbox pc-vel.
Nem tudom bármivel is segítettem e választ adni a kérdésre, de nálam ez a szitu, ha kissé értelmetlen és gagyin fogalmaztam nézd el nekem, mert már most elkezdtem a karácsonyi piázást. :)
#1 monitor pc hez sem kell, ugyanugy tv vel is hasznalhatod
bill eger filleres tetel, ezeket mar konzolokhoz is lehet hasznalni sot okos tv hez is
illetve ugyanugy kontrolereket lehet a pc vel hasznalni
azert a ps4, 5 es one, series x/s nem veletlen felkapott, de a regenbbi 3/360 t is elege haszaljak ma is
azokon amit rairnak biztos hogy stabilan elfut, es valamiket hivatalosan es legalisan nem jatszhatsz mason mivel exkulizivok (kizarolagosan adott konzolra adjak ki)
persze pc vel ellehet lenni vegulis ugyanugy hiszen egy adott konzol korszak utani alkatreszekbol allo kozepkategorias gepen minden fog menni ami konzolon
de azert az aktualis cimeknel ez nem jellemzo, amit meg nem adtak ki pcre
hat kerdeses kinek mi
ha megnezel egy csucskonfigot az sokkal sokkal dragbbra jon ki csucsproci es vga paros idealis pcben az 1-2milla is es meg olcso
igy ha konzol arat szamolod meg jatekok arat vagy elofizetes (havidij) arat akkor konzolal olcsobban josz ki
pc renis persze vannak elofizeteses opciok, szoval...
inkabb csak egy alternativanak kell tekinteni a konzolokat, vagyis se nem jok de se nem rosszak vagyis vannletjogosultsaguk de nem letszuksegletek
Összetett kérdés, de a válasz még mindig nagyjából ugyanaz: ha mindenkinek ugyanolyanok lennének az igényei akkor mindenből csak egyet gyártanának. Egy fajta autó futna az utakon, egy mobiltelefon lenne az emberek kezében, mindenki ugyanazt a zenét hallgatná (hé az majdnem igaz is). A konzolok régebben sokkan jobban elkülönültek a PCtől. Megjelenésükkor pár évvel az aktuális PCs konfigok előtt voltak és a játékok nagy része nem jelent meg számítógépre. Nem is olyan régen, az Xbox 360 és PS3 generációban a gyártók még másodlagos piacként tekintettek a PCsre. Azóta sok minden változott például egy új konzol megjelenésekor már nem a legerősebb opció és a játékok nagy része jön PCre is, de fő vonzerejét továbbra is megtartotta:
A mai napig jóval olcsóbban kapsz egy aktuális konzolt mint amibe egy gamer teljesítményű PCs konfig kerülne.
Lehet vitatkozni az árakon, de 200e forint nem volt gamer PC kategória évekkel ezelőtt sem, leginkább a videokártya miatt. Ha megnézed a Steam statisztikákat az emberek döntő többségének rosszabb konfigja van mint a 100e forintos "budget" konzol az Xbox Series S ki tud pumpálni magából. Az más kérdés, hogy később beszedik rajtad a különbözetet minden máson. Na most nyilván mondhatod, hogy dehát a PC másra is jó... ahogy az okostelefonok is. Az utóbbi években annyira felfejlődött a mobilos / okostévé kiszolgálás, hogy játékon kívül nem sok dolog maradt amire az átlagembernek szüksége van PC fronton. A játékválaszték PCn jóval nagyobb, de ez mindig is így volt azonban a főbb játékok amire a legtöbben kíváncsiak azok jönnek konzolra is. Ismételni tudom csak magamat, különböző embereknek különböző igényeik vannak és sokaknak egy konzol bőven lefedi azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!